Tužilaštvo traži 10 godina robije za Velju Nevolju, za učešće u ubistvu karatiste

U završnim rečima tužilac je predložio iste kazne i za Marka Miljkovića i Mirka Kojića kome se sudi u odsustvu

  • 8

Zamenik višeg javnog tužioca predložio je danas sudu da Veljko Belivuk (32) zvani Velja Nevolja bude osuđen na zatvorsku kaznu ne manje od 10 godina. Velja je optužen za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru prošle godine.

Velja Nevolja na suđenju rekao da nije ubica: Slao ženi poljupce, a prijateljima mahao sa lisicama na rukama

U završnim rečima tužilac je predložio iste kazne i za Marka Miljkovića i Mirka Kojića kome se sudi u odsustvu. On je još naveo da je Milošević nameravao da preuzme poslove obezbeđenja lokala u kojima je radio Milošević.

Vlastimir Milošević ubijen je na tramvajskim šinama u centru Beograda Foto: Privatna arhiva

Advokati optuženih zatražili su oslobađajuće presude i ukidanje pritvora navodeći da ne postpoji nijedan dokaz da su umešani u ubistvo.

Podsetimo, telo Vlastimira Miloševićeva pronađeno je krajem januara prošle godine u jutarnjim časovima na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta nedaleko od zgrade gde je živeo.

Napadač je u Miloševića ispalio deset hitaca Printskrin: RTS

U optužnici se navodi da je nepoznati ubica ispalio na Miloševića deset hitaca iz škorpiona s prigušivačem od kojih ga je sedam pogodilo. Miljkoviću i Kojiću stavlja se na teret da su kupili automobil, a Belivuk da je ukrao tablice sa drugog automobila i stavio ih na kupljeni.

KO JE VELJKO BELIVUK ZVANI VELJA NEVOLJA?

Huligan Veljko Belivuk, jedan od vođa Partizanove navijačke podgrupe "Janjičari", koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara u centru Beograda. Pripadnik je obezbeđenja različitih beogradskih klubova i splavova, sudovima i policiji poznat je po nasilničkom ponašanju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nisam mnogo pametan

    4. maj 2018 | 15:50

    Tuzilastvo trazi 10, bice osudjen na 7, izlazi za 4....ubio coveka kao u GTA, a sudi mu se za saucesnistvo, ceo grad pod kamerama onaj deo pogotovo, ma necu pricam nista...

  • Nora

    4. maj 2018 | 15:36

    U Americi bi dobio 3 dozivotne!

  • Viktor

    4. maj 2018 | 16:35

    Jeftini zivoti u Srbiji...tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA