Pijani lekar nije pomogao pacijentkinji iz Vranja koja je nakon toga umrla, ovo je trenutno njegova kazna

Pacijentkinja iz naselja Sobina u Vranju, preminula je u noći između petka i subote nakon intervencije lekara, koji je, kako se tvrdi, bio pijan

  • 4

Lekaru Hitne pomoći Zdravstvenog centra u Vranju koji, kako se sumnjiči, nije mogao da pruži adekvatnu pomoć na terenu pacijentkinji koja je brzo preminula, jer je imao 1,2 promila alkohola u krvi, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, piše jugmedia.rs.

Sahranjena žena za čiju smrt krive pijanog lekara: On je trenutno u pritvoru, a ovo je četvrti kobni propust doktora u Vranju

V.d. osnovnog javnog tužioca Milica Petković, kaže da je lekar N. S. saslušan u prisustvu branioca, a na predlog tužioca, sud je odlučio da mu se odredi pritvor do mesec dana.

- Očekujemo rezultate nalaza Zavoda za sudsku medicinu i kada ih dobijemo, moći ćemo da pružimo više informacija - rekla je Petkovićeva.

Lekar imao 1,2 promila alkohola u krvi, Foto-ilustracija: freeimages.com/neosiam

Podsetimo, pacijentkinja iz naselja Sobina u Vranju, preminula je u noći između petka i subote nakon intervencije lekara, koji je, kako se tvrdi, bio pijan, a doktor je odmah nakon incidenta priveden.

OTPUŠTANJA

O ovom incidentu obavešteno je ministarstvo i niška zdravstvena inspekcija, dok je lekar suspendovan sa posla sa zahtevom za otkaz, a odmah su smenjene načelnica Hitne pomoći u Vranju Danijela Ilijev i glavna sestra u ovoj službi.

JEDAN U NIZU TEŠKIH PREKRŠAJA PROFESIJE

Ovo je samo jedan u nizu incidenata u vranjskom zdravstvenom centru. Službi Hitne pomoći je 5. januara ove godine pacijent na auto-putu ispao iz vozila i poginuo, kasnije je osoblje ZC optuženo za smrt bebe, kao i za smrt žene kojoj nije na vreme ukazana pomoć.

Daljinac

(Telegraf.rs / Izvor: jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    4. maj 2018 | 15:32

    Bravo za tužilaštvo e sad sud bar 10 god zatvora najmanje...

  • Petar

    4. maj 2018 | 16:59

    Tako je nazalost,u Jagodini na intezivnoj nezi odeljenju sam bio u posetu pre par dana prijateljici koja lezi tamo,zatekao sam veoma jeziv prizor i pitao se u kom veku mi zivimo,prijateljica je lezala pokrivena carsavom koji je sav umazan od njenog povracanja a oko nje na podu iskoriscene pampers pelene samo tako bacene,niko ne vodi racuna o nepokretnoj zeni,samo cekaju da nedaj boze ode...zalosno...

  • Mladic

    4. maj 2018 | 19:30

    Nemogu da razumem ove sto rade u zdravstvu kako se ponasaju kao da su u 13 veku zalosno i tuzno kad ides kod lekara neznas da li ces da se vratis citav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA