Sajber-poljoprivrednik s dve šarene torbe uhvaćen na Horgošu: Carinici iznenađeni onim što su u njima pronašli (FOTO)

Procenjeno je da ukupna vrednost zadržane švercovane robe iznosi više od pola miliona dinara

  • 0

Carinici i policija, na ulazu graničnog prelaza Horgošsprečili su šverc računarskih komponenti vrednih nešto više od 4.500 evra, saopštila je Uprava carina Srbije.

Carinik je "nanjušio" skupocen sat u pošiljci i rešio da je otvori. Pored su bile glava i kandža retke ugrožene životinje (FOTO)

U saopštenju se objašnjava da je prekršaj otkriven kada je na red za kontrolu stigao autobus leskovačkih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Beč – Surdulica, a na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozači i putnici odgovorili su odrično.

Švercer tvrdio da zaplenjena oprema pripada njegovim roditeljima Foto: Uprava Carina

Međutim, detaljnim pregledom prtljaga putnika, u dve šarene torbe čiji je vlasnik bio 39-godišnji srpski državljanin iz Niša, po zanimanju poljoprivrednik, otkriven je neprijavljen tovar.

- Reč je o računarskim komponentama među kojima su dominirale RAM memorije kojih je bilo gotovo 300, a bilo je USB memorija za skladištenje digitalnih podataka, kao i nekoliko print servera koji omogućavaju štampanje sa bilo kog računara u mreži. Procenjeno je da ukupna vrednost zadržane računarske opreme iznosi više od pola miliona dinara - piše u saopštenju.

Među opremom i USB memorija za skladištenje digitalnih podataka Foto: Uprava Carina

Iz uprave objašnjavaju da je putnik nakon otkrivenog prekršaja tvrdio da su to lične stvari koje pripadaju njemu i njegovim roditeljima.

VIDEO Pogledajte ko je najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA