≫ 

Bolna ispovest devojke tinejdžera, koji je umro od ekstazija ispred splava: "Nije voleo drogu, zbog ovih stvari sam ga i zavolela" (FOTO) (VIDEO)

- Bio je svima dobar drug, osoba sa kojom sam mogla da pričam o svemu. Odbojkaš, kulturan i baš zbog tih manira sam se i zaljubila u njega - rekla je njegova devojka Andrea Savić (18)

  • 31

Jovan Paunović (17) iz Beograda, srednjoškolac i sportista nikada nije probao narkotike, do kobne večeri, na jednom splavu kod Brankovog mosta. Izlazak u grad i noćni provod sa društvom koštao ga je života, nažalost zbog dokazivanja pred društvom. Njegovi najbliži još ne mogu da poveruju da njega više nema.

Jeziva smrt mladog sportiste, kojeg je obezbeđenje splava izbacilo na ulicu, a on je posle nekoliko sati na pločniku umro u mukama, šokirala je Srbiju. Ovom strašnom nesrećom najviše su zatečeni njegovi najbliži, koji kažu da on nikada nije pokazivao znake problematičnog ponašanja niti sklonosti ka drogama. Bio je odbojkaš koji je treninge imao i do pet puta nedeljno.

- Bio je svima dobar drug, osoba sa kojom sam mogla da pričam o svemu. Odbojkaš, kulturan i baš zbog tih manira sam se i zaljubila u njega - rekla je njegova devojka Andrea Savić (18).

Jezivi detalji smrti Jovana (17), koji se predozirao ekstazijem: "Uzmi još jednu tabletu, budi muško", govorili su mu drugovi

Ona je dodala kako je "Jovan, pre svega, bio dobar čovek, a malo ko to uspe da bude tako mlad".

- Planirao je da nakon srednje škole upiše Pravni fakultet. Uvek je pokušavao da pronađe rešenje za sve. Svima da pomogne. Ne mogu da verujem da je dočekao sudbinu da mu ispred splava pomoć pružaju neznanci, dok su oni koji su bili s njim pobegli - rekla je Andrea.

Bio je sportista i nije probao drogu, sve do kobne večeri Foto: Facebook/Jovan Paunović

Devojka preminulog tinejdžera rekla je u emisiji Eksploziv TV Prva da je "voleo je da izlazi, da se druži, da trenira".

- Nikad nije imao želju za drogom. Te večeri smo zajedno otišli na rođendan kod školske drugarice. Posle toga mi je rekao da ide sa drugom na splav, i da će mi se javiti. Ali, više mi se nije javio - rekla je nesrećna devojčica.

Njegova porodica je istakla kako Jovan nije bio opljačkan niti pretučen na splavu.

- Jovan je na Vojnomedicinsku akademiju primljen sa svim svojim stvarima. Tu mu je bio lanac, telefon, sat, a jedino što mu je nedostajao su bili 15.000 dinara, koje su mu izvukli ti koji su mu prodali drogu videviši o kojoj količini novca se radi - rekli su njegovi najbliži.

Porodica sumnja i da se nije slučajno dogodilo da Jovan unese ogromnu količinu tableta, jer je kod sebe imao novac od proslave svog rođendana. Oni pretpostavljaju da  su ga nagovorili da potroši sav novac.

Prema njihovim rečima, Jovan nije bio pretučen.

- Ono što smo mi videli nije izgledalo kao da je pretučen. Na telu nije imao nikakvih vidljivih povreda, ali svakako se čeka nalaz obdukcije koji će to da utvrdi - istakla je porodica tinejdžera.

Jovan je na VMA primljen sa visokom temperaturom od čak 45 stepeni, a lekari su porodici već tada rekli da je njegovo stanje veoma loše, kao i to da bi zbog toliko visoke temperature mogao da ostane sa teškim oštećenjima na mozgu, i da mu je mozak "bukvalno spržen".

Jovanov teča, potresen zbog dečakove smrti, kaže da se celoj porodici za jednu noć život potpuno okrenuo.

- Jovan je bio sjajno dete, sportista, koji je trenirao odbojku, učio, maštao da postane advokat. Kada su mi javili šta se desilo, prvo sam mislio da je u pitanju saobraćajna nesreća. Kada smo otišli na VMA, tražio sam da vidim Jovana, a doktori su mi odmah saopštili da je uneo u sebe preveliku dozu ekstazija. Doktorka mi je rekla da u svojoj karijeri nije videla da je neko uneo toliku količinu ekstazija, i da je Jovan u svom telu imao pet puta veću dozu od smrtonosne. Ja sam ostao u šoku - rekao je Nebojša Gujančić, Jovanov teča.

Nakon što su doktori utvrdili da je reč o velikoj količini droge koja je u njegovom sistemu, počelo je spasavanje ovog mladog života. Doktori su ga više puta reanimirali, ali njegovi organi nisu izdržali. Otkazali su mu bubrezi i u nedelju uveče je preminuo.

Da podsetimo, Paunovića je sa splava izvelo obezbeđenje jer mu je pozlilo od prekomerne količine narkotika. Oni su ga ostavili na pločniku gde se mladić tresao u bolovima i bunilu satima. Pomoć su mu pružili drugi gosti splava skoro sat vremena, dok nije stigla Hitna pomoć. Prijatelja sa kojima je bio na splavu nije bilo pored njega. Samo je jedan mladić prišao, rekao njegovo ime i godine i pobegao.

Iako nalazi lekara sa VMA potvrđuju da je tinejdžer u krvi imao ogromnu količinu droge ekstazi, veštaci će dati poslednju reč o uzroku smrti.

(Telegraf.rs/Prva.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    30. jun 2018 | 10:28

    Ovo je po onome , " Boze sacuvaj me od prijatelja , od neprijatelja cu se cuvati sam " . Da debili nisu odmah pozvali hitnu pomoc ?

  • Lucifer 1.

    30. jun 2018 | 09:52

    Takvi su kafanski *prijatelji*,prijateljstvo je nešto drugo i bio je mlad da to shvati, tragedija,žalost ,saučešće porodici.Neka mladi izvuku neku pouku iz tuđe greške jer iz svoje je mnogo strašnije.

  • Milan.

    30. jun 2018 | 14:50

    Splavovi su leglo zla. Cista Sodoma i Gomora. To sve treba pozatvarati a vlasnike i kvazi obezbedjenja u APS sve do jednoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA