Detalji užasne tragedije u Jagodini: Ubio ženu pred decom, pa pucao sebi u glavu

Novak Mijović ubio je svoju suprugu, a onda presudio sebi. Ubistvu i samoubistvu prethodila je svađa

  • 10

Novak Mijović (52) iz Jagodine ubio je hicem iz pištolja suprugu Vesnu (46) u njihovom stanu u Ulici braće Dirak u Jagodini, a potom je izvršio samoubistvo pucajući sebi u slepoočnicu. Tragedija se dogodila u petak oko 22 sata, naočigled njihovo dvoje dece.

Po prvim informacijama, zločinu je prethodila svađa supružnika.

- U trenutku tragedije u stanu su, osim Vesne i Novaka, bila i njihova deca - ćerka od 17 godina i punoletni sin. Oni, pored njih, imaju još dvoje odrasle dece. Veruje se da su se supružnici najpre posvađali, a Novak je u jednom trenutku potegao pištolj. Ispalio je jedan hitac Vesni u glavu, a potom prislonio cev pištolja na slepoočnicu i ispalio još jedan metak. Oboje su preminuli na licu mesta - kaže izvor Kurira i dodaje da razlog svađe nije poznat.

Užas u selu kod Podujeva: Hodža silovao devojčicu kojoj je držao nastavu veronauke u džamiji

On dodjae da su sin i ćerka, očevici ovog staršnog događaja, doživeli su stres i šok.

- Prvo su pozvali rođaka i rekli im da je tata ubio mamu. Čovek je odmah došao u njihov stan, a kada je zatekao mrtve supružnike, pozvao je policiju - kaže sagovornik.

Ubio nju, pa sebe - priča koja se sve češće čuje u Srbiji Foto: Ilustracija: morguefile.com, Flickr/Funky64

Kako su ispričale komšije, Novak je bio poštar, dok je njegova supruga radila kao čistačica u pošti.

- Novak je radio kao upravnik pošte u jednom jagodinskom selu, a njegova supruga Vesna radila je kao čistačica u istoj pošti. Nisu se mnogo družili sa komšilukom, ali je Novak voleo da popije koju čašicu više. Moguće je i da je u petak popio, pa da je alkohol kumovao ubistvu i samoubistvu, ali ne mogu ništa da tvrdim - priča komšinica iz zgrade u kojoj se desila porodična tragedija i dodaje da je Novak rodom iz Đakovice.

Susetka dodaje da se neposredno pre ubistva i samoubistva čula galama iz stana Mijovića, ali ne i pucnji.

Iz stana se čula svađa pre ubistva Foto - Ilustracija: Telegraf/Pixabay

- Čula sam svađu i zvuk kao da je neko zalupio vrata. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je Novak ubio Vesnu i da je počinio samoubistvo. Kasnije sam videla Hitnu pomoć i policiju i shvatila sam da se desilo nešto loše - ispričala je potresena žena.

TELA NA OBDUKCIJI, PRIJAVA ZA NASILJE U PORODICI DO SADA NIJE BILO

Policija je pokrenula istragu, a tela supružnika odvezena su na obdukciju.

- Niko iz familije Mijović do sada nije prijavljivao nasilje u porodici, niti je svađa prijavljena sinoć pre tragedije - kaže izvor i dodaje da je Novak pištolj kojim je počinio zločin imao u legalnom posedu.

ZLOČIN SE DESIO BLIZU MESTA NA KOME JE UBIJEN ADVOKAR NEMANJA STOJANOVIĆ, SUSEDI PREPLAŠENI

Ubistvo i samoubistvo, koji su juče potresli Jagodinu, dogodili su se u blizini mesta na kome je prošle godine ubijen advokat Nemanja Stojanović, zbog čega su komšije juče bile vidno uplašene. Odmah do ulaza u zgradu Mijovića nalazi se ulaz u kome je pokojni advokat imao kancelariju.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuga

    4. avgust 2018 | 20:59

    Pogresio je, trebao je najpre sebi da puca u glavu, pa posle sta bude. Tuga.

  • Déjà vu

    4. avgust 2018 | 21:52

    Mi smo brod koji tone , i to onaj Titanik . Nema nama spasa svaki dan po par ubistava sami sebe imamo da istrebimo nama neprijatelj ne treba

  • Zoran Veteran

    4. avgust 2018 | 20:56

    Nažalost problem je postojao i to veliki, moglo je ti i drugačije da se završi, ali u Srbiji se sve promenilo, ljudi se ubijaju za sitnicu, niko nikog ne poštuje, svi imaju neka prava, bojim se da je ovo početak, a kraj ko doživi pricace....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA