5 paklenih sekundi, 5 sekundi očaja, bio sam siguran da će upucati i mene: Plaćeni ubica držao sina pokojnog advokata na nišanu

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju, a trenutak kasnije spustio je pištolj i pobegao

  • 10

O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović za nedeljnik Ekspres.

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao "tata". Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, video da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju - rekao je Ognjanović.

Ko je bivša misica iz Španije povređena u eksploziji "audija" u Zemunu? Bujna brineta pre nedelju dana slavila 20. rođendan, a sinoć je preživela detonaciju (FOTO)

On je dodao da je osetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

- Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao - naveo je Ognjanović.

"Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao" Foto: Petar Ognjanović/Facebook

Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji verovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, prema poslednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Ognjanović je najverovatnije praćen nekoliko nedelja pre likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva meseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Na advokata ispaljeno 10 hitaca Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Plaćenik je dobro znao i gde su sigurnosne kamere i uspeo je da ih zaobiđe prilikom skrivanja i likvidacije. Da iza ubistva poznatog advokata Miše stoji organizovana kriminalna grupa, potvrdila je i ministarka pravde Nela Kuburović.

Koja organizovana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, pre svega Luke, za sada nije poznato. Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca, prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa „škaljarcima") ili sukob unutar klana.

Uhapšeni članovi klana Luke Bojovića: Pronađeno skoro 2 miliona evra u stanovima koje su koristili (FOTO)

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom. Poslednjih godina najviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike. Nedavno je zastupao Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića.

Sin Petar i udovica Sanja na sahrani ubijenog advokata Foto: Telegraf

Pre tri godine, policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika te grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

Kao još jedna moguća teorija brutalnog ubistva mogao bi da bude i rat crnogorskih klanova. Bojović je navodno blizak škaljarskom klanu, koji uživa njegovu zaštitu, pa se Ognjanović kao njegov advokat našao na meti suprotstavljenog kavačkog klana. Takođe, i sam Ognjanović zastupao je 2018. uglavnom saradnike Bojovićevog klana - pre svega "škaljarce", crnogorske partnere u kokainskom biznisu. Tako je pred sudom branio Miloša Nilovića i Mitra Muratovića, i to, kao nekada Bojovića, zbog nelegalnog oružja nađenog u restoranu "Durmitor". Branio je i Vladimira Popovića i Vojislava Kostića, šefove kazina „Havana", a zastupao je Filipa Koraća - novog šefa klana (prema navodima policije). Koraća je Ognjanović zastupao čak i u parničnim sporovima, u njegovo ime je pisao i tužbe i podneske nižim i parničnim sudovima.

Crnogorski klanovi u sukobu su od 2014, a do sada je u tom ratu živote izgubilo više desetina ljudi sa obe strane.

(Telegraf.rs/Ekspres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    11. avgust 2018 | 15:23

    Kad sve toliko znate odkud toliko kriminalaca na uluci?! Koliko drzavna bezbednost dobija para da ih nedira a toliko se zna?! Samo perete ruke sa sitnim kriminalcima a sa ostatkom pijete kafe na poznatim letovalistima,!

  • ja

    11. avgust 2018 | 15:05

    A mozda je i samo jedan nezadovoljan klijent

  • cacak,cacak

    12. avgust 2018 | 13:56

    A sta je sa ubijenom devojkom na pumpi , pre oko godinu dana . Niko to ne spominje , a mozda je ovaj jedan od ubica ili njemu slican .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA