Pronađena nestala Barbara: Još uvek se ne zna da li je otišla sama od kuće ili je bila oteta

Da Barbara nije bila u svom krevetu prva je primetila njena baka oko 6 sati

  • 7
Foto: Facebook/Anton Rii

Pronađena je nestala 13-godišnja Barbara Vidović iz Hrvatske. Nađena je živa i zdrava na širem području Ogulina, potvrdila je policija. Sprovodi se istraga kako bi se utvrdilo da li je devojčica kuću napustila sama ili je bila oteta.

Nestala devojčica Barbara (13), nema je 5 dana! Roditelji sumnjaju da je oteta, upoznala mladića preko Fejsbuka (FOTO)

- Noćima ne spavam, ne znam gde mi je dijete ni kako je - kazao je očajni Anton Vidović, otac 13-godišnje Barbare.

Barbara je tokom noći nestala iz porodične kuće u Triblju kraj Crikvenice i otad joj se gubio svaki trag.

Njena porodica veruje da ju je dečko star 15 ili 16 godina kog je upoznala putem Fejsbuka izmamio da izađe iz kuće, a potom je oteo i odveo u Oštarije kraj Ogulina.

- Otišla je na spavanje u petak oko 22 sata. Mi smo legli oko ponoći. U subotu oko 4 sata ja sam otišao u lov pa pretpostavljamo da je nestala negde u razdoblju tih četiri sata - objasnio je Anton.

Da Barbara nije bila u svom krevetu prva je primetila njena baka oko 6 sati. Odmah su otišli u policiju i prijavili njen nestanak. Potom su uz pomoć njenog dve godine mlađeg brata Antona krenuli pretraživati njen Fejsbuk profil. Pronašli su dopisivanje s mladićem s područja Ogulina.

Foto: Wikipedia/Suradnik13

- To su bile nekakve pesmice s rimom koje su oni pisali jedno drugome. Siguran sam da ga nikad ranije nije upoznala jer nije imala gde. Ona nigde nije izlazila, posebno naveče, a on nije odavde - uveren je Anton.

Uspeli su doći do broja njegove majke i nazvali je da pitaju gde im je ćerka.

- Rekla mi je da ne zna gde su, ali da zna da mi je kćer dobro. Pitala sam je: "Ako je dobro, zašto mi je ne daš na telefon?" - ispričala je ranije Barbarina majka Branka.

Kaže da ih je žena nagovarala da povuku prijavu i da će se njihova deca onda sama vratiti.

- Pitala sam je zašto nije prijavila nestanak sina, ako ne zna gde se nalazi, a ona me upitala ko će biti kriv ako im se nešto dogodi tokom bežanja od policije - kazala je Branka, koja je jako teško podnosila nestanak kćeri.

U sredu su Vidovići bili u policijskoj stanici u Ogulinu kako bi proverili šta je policija učinila kako bi je pronašla.

Foto: nestali.hr

Ispred policije su sreli mladićeve roditelje, a Branki je od šoka pozlilo, pa je morala intervenisati i Hitna. Celoga dana policajci su razgovarali sa članovima šire i uže porodice mladića. Nezadovoljan radom policije, očajni otac obratio se medijima za pomoć.

- Meni je neverovatno da u današnje vreme u ovoj državi, u kojoj sam se borio i bio branitelj, dete može tako nestati. Zna se kod koga je i da je policija svejedno ne može naći - kazao je Antun.

Priča da je njegova kćer uvek bila dosta sramežljiva i povučena.

- Ona bez nas nikad nije izlazila. Igrala bi se s prijateljicom pred vratima, jako je vezana za mlađeg brata - kaže Antun. Dodaje da je Barbara od kuće nestala bez ličnih stvari.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24 sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • frrr

    16. avgust 2017 | 21:53

    koja frka se digla oko nestale djevojčice, 13 godina a o nestalom njenom dečku, 15 godina, nitko niti riječ da spomene možda zato što je Rom ?

  • Tanja

    16. avgust 2017 | 22:16

    Ovaj branitelj lijepe njihove...anton...ccccc.....

  • kika

    18. avgust 2017 | 14:33

    Jako povucena i stidljiva, nije-nego, takve su najgore. Otrcala za deckom koga nikad nije uzivo videla ni znala. Ma dajte molim vas, u tim godinama danas deca imaju pune dzepove kondoma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA