Učenik iz Šibenika pao sa terase hotela i ostao na mestu mrtav: Tragedija na maturskoj ekskurziji u centru Praga

Mladić je bio na balkonu hotela gde je hteo da zapali cigaretu jer u sobama pušenje nije bilo dozvoljeno, a kako je pao utvrdiće istraga

  • 3

Devetnaestogodišnji učenik šibenske Saobraćajno-tehničke škole, Ante Bare Mikulandra (19) iz Bilica stradao je jutros u Pragu, gde je s kolegama bio na maturskoj ekskurziji, potvrdio je direktor te škole Zdravko Peran.

Sarajevski srednjoškolci hitno traže posao kako bi za svoje drugare učinili PREDIVNU STVAR!

- Tragedija se dogodila u blizini centra Praga, u jednom hotelu, jutros nešto pre doručka kada je naš učenik pao s nekoliko metara visine. Dugo su ga reanimirali, ali nažalost oživljavanje nije uspelo - potvrdio je direktor Peran, objavila je Hina.

Njega su o nesreći obavestili nastavnici Saobraćajno-tehničke škole, inače pratioci učenicima.

Prema informacijama koje je dobio od nastavnika, reč je o nesrećnom slučaju, odnosno o padu s balkona, a šta se tačno dogodilo utvrdiće praška policija uviđajem i istražnim radnjama koji su u toku.

- Agencija za vaspitanje i obrazovanje u kontaktu je s ambasadom Republike Hrvatske u Pragu, koja pruža svu pomoć na terenu i čim dobijemo službene informacije izvestićemo javnost o tome - dodao je direktor Peran.

Foto: Telegraf

On napominje kako je smrtno stradali 19-godišnji maturant Saobraćajno-tehničke škole, smera pomorski nautičar, bio "jako dobar učenik, pametan i miran".

- Ta porodica ima četvoro dece, a pre nekoliko godina izgubili su oca koji je preminuo. Šta se tačno dogodilo i kako je pao, doznaćemo kad detalji budu službeno potvrđeni, a do tad o svemu sam obavestio šibensku policiju koja je u stalnom kontaktu s Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom spoljnih poslova – rekao je Peran za portal ŠibenikIN.

Inače, vest o nesreći u Pragu brzo se jutros proširila Šibenikom preko učenika i nastavnika koji su tužnu vest dojavili svojim porodicama i prijateljima. Prema njihovim neslužbenim pričama, dečko je bio na balkonu hotela gde je hteo da zapali cigaretu jer u sobama pušenje nije bilo dozvoljeno, a kako je pao biće poznato posle uviđaja policije.

- Bilice su zavijene u crno. Svi smo šokirani tragičnom smrću našeg mladog sugrađanina. Njegova majka Daria je skrhana. Pre tri godine, suprug Luka umro je u 39. godini života, a sada je izgubila sina. Ante je bio njihovo najstarije dete, a još imaju dva mlađa sina i malenu ćerkicu – ispričao je vidno potresen Joško Ćaleta-Car, načelnik opštine Bilice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    3. septembar 2017 | 19:59

    ne do bog nikome...strasno tragedija ,jadna porodica , saucesce i porodici i rodbini

  • Sara

    3. septembar 2017 | 20:23

    Jadno dete. Nek mu je laka zemlja.

  • Mrva

    3. septembar 2017 | 20:36

    Koja tragedija. I za porodicu i za školu... Kako je profesorima, mogu misliti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA