Branko je pokazao svoje noge i rasplakao sve: Ovakav živim na ulici, ćerka mi ima karcinom, a država ne pomaže! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Ćerka mu je operisana od raka i živi kod prijatelja, zet se leči na psihijatriji, a on bez obe noge živi na ulici

  • 8

Nekadašnji sportista i atletičar, teški invalid bez obe noge, Branko Milenkovski iz Skoplja danas živi u parku u naselju Sinđelić.

Za stan, u kome je živeo pod kirijom, više nema para da ga plaća. Cela njegova skromna penzija odlazi na njemu neophodne lekove, i na lečenje njegove ćerke, koja je od raka bila operisana pre tri dana.

Ona i njegova unuka su privremeno zbrinuti kod prijatelja. I Branko je za kratko našao utočište kod svojih prijatelja. Tamo samo prespava, a ujutro, čim svane, sa invalidskim kolicima izlazi napolje i dan provodi u parku u naselju Sinđelić.

Milenkovski čeka socijalni stan. Dokumente je predao još pre sedam godina, dobio je gomilu obećanja, ali na tome je sve ostalo.

- Na sedam mesta sam bio pod kirijom, jada se ovaj čovek.

Kada su ga u parku posetili reporteri Televizije Kanal 5, Branko je bio sa svojim prijateljima. Došli su da ga vide i obiđu, da mu malo prave društvo, a jedan od njih ga je pozvao da tu noć prespava kod njega.

Printskrin: Youtube/Kanal 5

Branko je obe noge izgubio pre 20 godina. Žureći na posao, pao je pod voz. Teška kompozicija mu je odsekla obe noge. Jednu iznad gležnja, a na drugoj prste i veći deo stopala.

- Tužna sudbina za celu porodicu. Ne znam zašto, ali mora da se živi da bi se jednog dana umrlo. Ćerka mi je operisana od raka pre dva dana. Izašla je iz bolnice i sada je sa mojim malim unukom smeštena kod prijatelja. Zet se leči u psihijatijskoj ustanovi, a ja sam invalid, bez obe noge, sto posto nesposoban, kaže Branko.

Printskrin: Youtube/Kanal 5

Još pre dva meseca Kanal 5 je snimio reportažu o tužnom životu Branka, koji je tada živeo u jednom sobičku pod kirijom. Još u martu je dobio rešenje o smeštaju od nadležnih institucija, ali uz obrazloženje da treba da sačeka da se isprazni neki stan. Pre njega, na čekanju se nalazi još 22 osobe.

Branko sedam godina čeka stan. Zahvalan je svojim prijateljima koji ga kod sebe primaju na konak da ne bi spavao na ulici, ali ne zna kuda će, kako će i šta će dalje.

Pogledajte video:

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA