≫ 

Rat između crnogorskih klanova i dalje besni: Marko Matrinović hteo da postavi bombu ispod Štenetovih kola, pa razneo sebe (VIDEO)

Prema rečima svedoka, popucala su stakla na okolnim kućama, delovi tela su bili razbacani po putu, a prizor je bio kao u filmovima

  • 0

Cetinjanin Marko Martinović (33) poginuo je pre dva dana na Cetinju dok je, kako sumnjaju istražitelji, pokušavao da postavi eksplozivnu napravu ispod automobila sugrađanina Vasilija Vujovića zvanog Štene.

UHAPŠEN CRNOGORSKI ESKOBAR: Uhvatili Vasa Ulića, vođu jednog od najvećih svetskih narko kartela

Prema saznanjima "Vijesti" iz policije, Martinovića je na Odjeljenju patologije prepoznao član porodice. Stradali je živeo na relaciji Cetinje - Budva.

Stravična eksplozija odjeknula je u centru Cetinja oko 2 sata noću.

- Službenici CB Podgorica i OB Cetinje rade na identifikaciji lica koje je smrtno stradalo nakon što je, sumnja se, usled nestručnog rukovanja aktiviralo improvizovanu eksplozivnu napravu. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je stradalo lice imalo nameru da ovu eksplozivnu napravu baci i aktivira ispod vozila u vlasništvu V. V. - navodi se u saopštenju policije.

Tužilac Željko Tomković nakon obavljenog izviđaja za Televiziju Vijesti je kazao da je istraga u toku.

Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

- S lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet odgovarajućih veštačenja, a telo stradalog lica poslato je na odeljenje sudske medicine radi vršenja obdukcije. Što se tiče načina aktiviranja eksplozivne naprave, to će se utvrđivati tokom izviđaja - rekao je Tomković.

Prema rečima svedoka, popucala su stakla na okolnim kućama, a delovi tela su bili razbacani po putu. Prizor je bio kao u filmovima, rekli su meštani za crnogorske medije.

Ko je Vasilije Vujović zvani Štene?

Prema portalu cdm.me Vujović važi za bezbednosno interesantno lice, a njegovo ime se više puta pojavljivalo u medijima vezano za pucnjave i bombaške napade u Podgorici.

Na Vujovića je avgusta 2014. godine, dok se nalazio na motoru, tada nepoznata osoba ispalila pet hitaca kod kladionice “Sporting” u Bajovoj ulici na Cetinju. Kada su meci ispaljeni u njegovom pravcu, Vujović je pao sa motora, što mu je i spasilo život. Ovaj napad tada nije prijavio policiji.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Nakon samo tri dana, došlo je do još jedne pucnjave i to na samo 100 metara od mesta gde je pucano na Vujovića. U ovoj drugoj pucnjavi, Vujović se sa drugom Nikolom Ćupićem nalazio u “golfu pet” iz kojeg je u pokretu ispaljeno nekoliko projektila ka njihovom sugrađaninu Filipu Ivanoviću, koji se nalazio na motociklu.

Nijedan od ispaljenih projektila Ivanovića nije pogodio, a napadači su nakon pucnjave pobegli, da bi se nakon par dana predali policiji. Samo mesec i po dana kasnije sukob između Vujovića i Ivanovića je nastavljen.

Naime, 24.septembra bačena je bomba u dvorište kuće Andrije Ivanovića, inače brata Filipa Ivanovića, u cetinjskom naselju Bogdanov kraj. Za to krivično delo osumnjičen je upravo Ćupić, prijatelj Vujovića, nakon što su forenzičari utvrdili prisustvo TNT čestica na njegovoj majici.

Foto: WIkipedia / cheran

Od eksplozije su nastala oštećenja na kući Ivanovića, dve susedne kuće i na tri vozila. Nekoliko minuta kasnije Ivanović je došao ispred kuće Vujovića i u njenom pravcu ispalio više hitaca. Ivanović je ubrzo uhapšen i osuđen na 10 meseci zatvora.

Andrija Ivanović je, inače, osumnjičen da je krajem jula 2014. godine, bacio ručnu bombu na auto plac “Autoventura”, vlasnika Marka Kokotovića.

Mnoge likvidacije u Srbiji i Crnoj Gori često se pripisuju kavačkom i škaljarskom klanu iz Crne Gore, koji su poznati po svojoj brutalnosti. Crnogorski mediji navode da je rat između škaljarskog i kavačkog klana počeo 2014. godine nakon nestanka skoro 300 kilograma kokaina iz skladišta u Valensiji.

Pogleajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA