Miloš osvojio titulu najboljeg kuvara na svetu: Trijumf kulinara iz Srbije, bolji od 300 kolega iz 35 država na takmičenju gastronoma (FOTO)

Pokupili su i gotovo sve ostale nagrade u raznim kategorijama

  • 0

Mladi srpski kuvar Mladen Pršić osvojio je titulu najboljeg kuvara na svetu tokom četvorodnevnog međunarodnog takmičenja kuvara Gastro Mak, koje se održalo u Strumici, na jugu Makedonije.

Zanati sve više na ceni: Koliko koštaju kursevi posle kojih mogu da se zarade dobre pare (FOTO)

Kuvari iz Srbije su pokupili i gotovo sve ostale nagrade u raznim kategorijama, a osvojili su i nagradu za najmlađe takmičare.

U konkurenciji od 300 kuvara iz 35 država, srpski kuvari su na delu pokazali svoje znanje, veštine i umeća, zasenjujući kuvare iz drugih zemalja sveta.

- Ovo je veliko priznaje za mene i ujedno velika čast što sam osvojio prvo mesto na takmičenju internacionalnog karaktera i značaja. Još je veća čast što sam svestan ko su sve sudije i kakvog su ugleda - izjavio je Mladen Pršić.

Kuvari iz Srbije kažu da je u njihovom trijumfu bila presudna upornost i imaginacija da se sve spoji u jedno. A sudije upravo to žele i da vide.

Printksin: Youtube/ Kanal 5

Jer, kako ističu, to nije isto sa onim što mogu videti na internetu. Uživo se može videti, osetiti i probati naša veština i ukus, spojeni sve u jedno.

Printksin: Youtube/ Kanal 5

Dordžo Dijana, svetski master šef je bio prezadovoljan takmičenjem kulinara iz celog sveta, ali i sa činjenicom što u kulinarstvu ima sve više mladih ljudi.

- Oni su na delu pokazali veliku veštinu koju su stekli sa puno truda i ljubavi prema kuhinji - rekao je Dijana.

Printksin: Youtube/ Kanal 5
Printksin: Youtube/ Kanal 5

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA