Crnogorci prodaju Titovu "Jadranku" jer im je "suvišna": Maršalovu jahtu nude za 80.000 evra, a imaju i plan B ako je niko neće (FOTO)

- Vlada je zadužila ministarstvo odbrane da, u skladu sa zakonom o državnoj imovini, a na temelju procene sudskog veštaka, ovaj brod ponudi na prodaju putem javnog oglašavanja po početnoj ceni od 80 hijada evra koliko iznosi procena veštaka - navodi se u saopštenju vladine kancelarije za odnose sa javnošću

  • 9

Vlada Crne Gore oglasila je jahtu “Jadranka” suvišnom za potrebe crnogorskih državnih tela i ponudila je na javnu licitaciju za 80.000 evra.

Prodaju Titov penthaus u najekskluzivnijoj zgradi na Menhetnu: Početna cena je 15 miliona evra, a objavili su samo dve fotografije (FOTO)

Jahta "Jadranka" je za potrebe Josipa Broza Tita izgrađena 1977. godine u hrvatskom brodogradilištu u Kraljevici.

Foto: gov.me

- Vlada je zadužila ministarstvo odbrane da, u skladu sa zakonom o državnoj imovini, a na temelju procene sudskog veštaka, ovaj brod ponudi na prodaju putem javnog oglašavanja po početnoj ceni od 80 hijada evra koliko iznosi procena veštaka - navodi se u saopštenju vladine kancelarije za odnose sa javnošću.

Foto: gov.me

U slučaju neuspešne prodaje jahte "Jadranka" putem javnog oglašavanja , kako se dodaje, ministarstvo odbrane je zaduženo da osnuje poverenstvo koje će odrediti vrste metalnih i drugih sirovina koje se mogu dobiti od broda i početne pojedinačne cene metalnih i drugih sirovina, u skladu s cenama na tržištu i brod ponuditi na prodaju kao dotrajalu – otpadnu jahtu.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. novembar 2017 | 13:32

    I oni tupavi kao i mi, ne umeju da iskoriste ono sto imaju

  • amerika

    17. novembar 2017 | 21:34

    Ako je prodate, ostadoste bez ratne mornarice, to vam je bio I jedini brod.

  • Ccc

    17. novembar 2017 | 13:01

    Ovo je dokaz da Srbi nemaju istoriju.Umesto da kupimo jahtu naseg najpopularnijeg predsednika i sacuvamo od unistenja i licitacije mi dozvoljavamo ovakav pristup.Kod Crnogoraca ni kamen Njegoša nije na prodaju. Vravo Srbi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA