≫ 

Dragi striče Toto, jedini pravi časni čoveče, zauvek ćeš ostati u našim srcima: Crnogorci dali čitulju preminulom narko-bosu Koza Nostre! (FOTO)

Nije prvi put da se Crnogorci opraštaju od poznatih ličnosti

  • 13

Među čituljama objavljenim U crnogorskim "Vijestima", pojavila se i ona posvećema bivšem bosu sicilijanske mafije, Salvatoreu Toto Rini koji je preminuo pre nekoliko dana.

Vođu Koza Nostre zvali su ZVER: "Bos nad svim bosovima" je prvog čoveka ubio golim rukama, a sudiju Falkonea na mafijaški način (FOTO) (VIDEO)

- Dragi striče Toto, jedini pravi časni čoveče zauvek ćeš ostati u našim srcima. Veliko poštovanje, počivaj u miru. Komandant i general - stoji u čitulji čiji autor nije poznat.

Foto: in4s.net

Prema pisanju italijanskih medija, jedan od naozloglašenijih mafijaša, Salvatore Toto Rina, preminuo je prošle nedelje od tumora. Rina je bio poznat po lukavosti i surovosti i veruje se da je nalogodavac više od 150 ubistava. On stoji iza serije mafijaških bombaških napada u Rimu, Milanu i Firenci 1993. godine, u kojima je ubijeno deset ljudi.

Imao je dva nadimka: Zver, zbog brutalnosti, i Kratki, jer je bio visok samo 158 centimetara. Bivši "bos nas bosovima" uhapšen je 1993. u kući Via Bernini u Palermu, koja je služila kao njegovo skrovište.

Pod njegovim zapovedništvom Koza Nostra je ubila nekoliko visokih službenika, uključujući sicilijanskog guvernera Pjersantija Matarelu, brata aktuelnog predsednika države Serđa Matarele, i vodeće antimafijaške državne tužioce Đovanija Falkonea i Paola Borselina.

Foto: Tanjug/AP

Prvog čoveka ubio je golim rukama, u tuči, 1949. godine. Svoju kriminalnu karijeru završio je služeći višestruke doživotne zatvorske kazne u zatvorima maksimalne bezbednosti.

Suprotno od mafijaša takozvane stare škole, Rina nije povlačio granice kada je nasilje bilo u pitanju. Jednom je o mafijaškim prebezima rekao: "Moramo ih ubiti, i sve njihove rođake do dvadesetog kolena, počevši od dece starije od šest godina".

Nije prvi put da se Crnogorci opraštaju od poznatih ličnosti. Tako je u "Pobjedi" osvanula i čitulja Hju Hefneru, osnivaču "Plejboja", a u martu se se oprostili i od Dejvida Rokfelera koji je važio za jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIn ⚡⚡⚡

    20. novembar 2017 | 12:15

    Pa kako drugacije da budu u centru paznje sem tako takav su narod

  • BOZA ZEMUNAC

    20. novembar 2017 | 13:22

    Jak general i komandant, a nije dao ime i prezime.Tuga i jada od čoveka.

  • Donja Murtulica

    20. novembar 2017 | 12:27

    Svuda ima komleksaša ali oni prednjače.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA