Pevač Mirko ubio kikboksera: Satima je na kiši posle slave čekao Ivića, pa mu pucao u glavu. Njegovo objašnjenje policiji je stravično!

Mirko Marić čekao je satima Stipana Ivića s napunjenim pištoljem

  • 7

Mirko Marić (39), pevač narodne muzike, koji je povremeno nastupao po zagrebačkim noćnim klubovima, ubio je Stipana Ivića (37), bivšeg izbacivača i kikboksera 7. maja u 2.53 sati na parkiralištu ispred kluba "Element" u zagrebačkom naselju Špansko.

Eksplozija u restoranu u Splitu: Povređeni žena i dete

Marić je Ivića satima čekao, prethodno se dovezavši taksijem iz Ivanić Grada, gde je bio na proslavi Đurđevdana kod prijatelja. Oni koji ga znaju primetili su da je taj dan bio potišten, a bilo im je čudno i što su drugi Marića, dežurnog veseljaka, moljakali da im nešto zapeva.

U jednom trenutku je prijateljima rekao da ide da se nađe sa devojkom. To je bio samo izgovor za zločin koji je nameravao da počiniti. Seo je u taksi, odvezao se kući, rekao je taksisti da ga pričeka, presvukao se, uzeo pištolj pa taksisti rekao da ga odveze u Špansko.

Tamo je satima na kiši stajao čekajući da se Ivić pojavi. Kada se to konačno dogodilo, prišao je Ivićevom vozilu i kroz staklo u njega ispalio pet hitaca.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Nakon toga je pobegao. Otišao je do rođaka, kojem je kazao što je učinio, a nekih desetak sati nakon ubistva, u pratnji advokata predao se policiji. Sa sobom je doneo i pištolj iz kojeg je pucao i čaure koje su se tom prilikom rasule po tlu.

- U jednom trenutku u meni se nešto prelomilo i odlučio sam da ubijem Ivića koji mi je pretio. Ivić je naredio da se premlati i moj rođak Ivko Marić. Slomili su mu lobanju i zapalili mu automobil. I meni je Ivić pretio više puta, a ja sam ga prijavljivao policiji. Bojao sam se i da meni nešto napravi. Dočekao sam ga skriven iza štanda, a kada je došao autom, prišao sam mu i pucao u glavu. Video sam da mu je glava klonula... – ispričao je istražiteljima Marić nakon što se predao.

Foto: Wikipedia/Orlovic

Taj njegov iskaz deo je optužnice podignute protiv njega, a suđenje zbog Ivićevog ubistva trebalo bi da mu počne sutra u zagrebačkom Županijskom sudu. Na tom suđenju svedoci će biti i Ivko Marić, ali i Ivan Tolić. Prvi je Marićev, drugi Ivićev rođak.

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    10. decembar 2017 | 12:25

    Tamo gde zataji pravda i gde coveku ne odgovaraju na vapaj za spas oni koji trebaju on sam resava

  • Fil

    10. decembar 2017 | 12:58

    Nasilnike ili u zatvor, a ako nema pravde, pod zemlju.

  • Stanikreni

    10. decembar 2017 | 12:20

    Posteno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA