Kolinda provela praznike sa beskućnicima, a ovim fotografijama je čestitala Božić Hrvatima (FOTO)

Najavila je da će lično i sa saradnicima iz kancelarije predsednice ići da volontira, i da će konkretno provesti vreme sa ljudima kojima treba pomoć, možda pomoć u kuhinji ili nešto slično

  • 5

Svim hrvatskim građanima koji slave Božić predsednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poželela je iz Karlovca uoči mise u kapelici Centra za beskućnike miran, srećan Božić, izrazivši nadu da će ga mnogi dočekati u krugu svojih porodica spokojno i veselo.

"Ona hoda na visokim petama, rešava sve probleme, ona je super, tu nema dileme": Kolinda dobila pesmu

Rekla je da je Badnje veče odlučila da povode na misi sa karlovačkim beskućnicima jer želi da pokaže da je Božić pre svega zajedništvo, da ne treba slaviti misu samo u katedrali u Zagrebu, već da treba doći među ljude i da ovo Badnje veče želi da podeli sa onima kojima je pomoć potrebna.

Odgovarajući na pitanja novinara, rekla je da ona i njena kancelarija i inače rade sa ljudima kojima treba pomoć, da kada idu na teren rade sa udruženjima koja brinu o osobama sa invaliditetom, ili osobama kojima je potrebna socijalna i druga pomoć, a nada se da će sledeće godine učiniti i više.

Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Najavila je da će lično i sa saradnicima iz kancelarije predsednice ići da volontira, i da će konkretno provesti vreme sa ljudima kojima treba pomoć, možda pomoć u kuhinji ili nešto slično.

- Svima nama želim srećniju, lepšu, bolju i prosperitetniju 2018. godinu - rekla je na pitanje šta želi da poruči vladi.

Domaćini su predsednicu upoznali sa Centrom čiji je kapacitet 20 postelja, a u slučajevima velike hladnoće ili druge potrebe moguće je primiti još deset osoba na pomoćne ležajeve. Prenoćište se koristi od 20 sati do 8 sati narednoga jutra, a dnevni boravak i ostale prostorije čitav dan, sa tri obroka i radnom okupacijom za one koji to žele i mogu.

Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

U programu dnevnog boravka je 35 osoba. Petnaestak ima svoj dom, ali su siromašni ili na rubu siromaštva pa dolaze na ručak. Ručkove finansiraju država i Grad Karlovac u saradnji sa firmom Pleter, a još se dva obroka nude svakodnevno od prikupljenih donacija.

Centar je 2006. godine utemeljila HVIDR-a za potrebe četiri svoja člana bez doma i ostale beskućnike, u raspuštenom prognaničnom naselju Gaza, a od 2012. godine vodi ga civilno udruženje Milosrđe. Centar je jedino mesto u Karlovačkoj županiji gde se pruža usluga zbrinjavanja beskućnika, piše maxportal.hr.

Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Nakon susreta sa beskućnicima predsednica je zajedno sa županom Karlovačke županije Damirom Jelićem i gradonačelnikom Karlovca Damiru Mandićem obišla interventne službe kako bi dežurnim policajcima, vatrogascima i radnicima Hitne pomoći zahvalila što večeras rade da bi sprečili nesreće i nezgode, iako bi bilo lepo da mogu Božić dočekati sa svojim porodicama.

Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Ovo je Kolindina božićna čestitka:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA