Hrvatski lekar čijoj bezobraznosti nema kraja: Brutalno vređao pacijente, ženama govorio da se naguze i legnu na leđa raširenih nogu

Objavljivanje prvobitnih informacija o ortopedu iz KB Dubrava podstakla je i mnoge druge pacijente da opišu svoja krajnje neprijatna iskustva sa dotičnim lekarom

  • 4

Sve više pacijentkinja i pacijenata izlazi u javnost sa optužbama na račun ortopeda iz KB Dubrava.

Pitao je da li me moj muž, kada me prvi put j****, to učinio spreda ili zg***: Ispovest Lane koju je lekar iz košmara napao tokom pregleda (VIDEO)

Ministarstvo zdravlja ovih je dana pokrenulo istragu o, blago rečeno, neprimerenom ponašanju ortopeda iz Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu. Prva je u javnost sa informacijama o lekaru koji vređa i ponižava svoje pacijente izašla jedna medicinska sestra, a potom je usledio talas svedočenja na veb stranicama koje su posvećene ocenjivanju i komentarisanju hrvatskih lekara.

Objavljivanje prvobitnih informacija o ortopedu iz KB Dubrava podstakla je i mnoge druge pacijente da opišu svoja krajnje neprijatna iskustva sa dotičnim lekarom.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

"Rekao je mom ocu da digne ruku ispred sebe i kaže 'pozdrav poglavaru'"

Jedna je pacijentkinja tako opisala kako joj je ortoped u Dubravi izvređao 68-godišnjeg oca: "Tatu je nazivao glupim, rekao mu je da okoštavanje ramena ide od mozga, a on očigledno onda mozga nema kad mu se ramena okoštavaju. Govorio mu je stalno "ćuti, ćuti, idemo ispočetka, dobar dan, dobar dan" i "nemoj da se praviš pametan". Rekao mu je neka "nasloni svoju guzicu na vrata" i da digne ruku ispred sebe i kaže 'pozdrav poglavaru'".

Druga pacijentkinja je opisala kako je lekar izvređao nju i njenog muža: "Katastrofa! Izvređao me je ako i mog muža. Pitao ga je da li mu se sviđa da bude moj rob, pošto je gurao kolica na kojima sam bila i pomogao mi je da skinem patiku. Skinuo mi je langetu prerano, a nogu nije ni pogledao. Obraćao se mom mužu kao da mene nema jer "ženske" su neuračunljive i sa njima ne može da se razgovara'".

Foto: Profimedia/ Wavebreak

"Sada lezite onako kako vi žene najviše volite"

Krajnje neprijatno iskustvo sa ortopedom iz KB Dubrava doživela je i pacijentkinja koja je došla na rutinsku kontrolu: "Doktor je bio izuzetno vulgaran. Obraćao mi se sa "a sada mi se naguzite", "meni njena guza izgleda dobro, a vama sestro?", "sada sedite ko da hladite jaja", "sada lezite onako kako vi žene najviše volite" (tj. na leđa sa jako raširenim nogama) itd."

Najstarija svedočenja potiču još iz 2011. godine, a mnogi pacijenti navode kako su se na dotičnog ortopeda požalili i samoj bolnici, ali bez ikakvog rezultata.

Podsećamo, radi se o bolnici u kojoj je direktor svojevremeno bio i aktuelni ministar zdravlja Milan Kujundžić.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Pre nekoliko dana, nakon što su prva svedočenja pacijenata objavljena u javnosti, ministar Kujundžić je u KB Dubravu poslao zdravstvenu inspekciju i zatražio da se uprava izjasni o celom slučaju, dok u bolnici ističu kako ne podržavaju bilo kakav oblik nedoličnog, neetičnog i neprofesionalnog ponašanja svojih zaposlenih, pa je osnovana uprava radi koja treba da utvrđuju da li su osnovane pritužbe pacijenata protiv lekara.

Daljinac

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    5. februar 2018 | 11:58

    Nije on naleteo na odgovarajuceg pacijenta pa neko njemu da namesti koske

  • Dag

    5. februar 2018 | 14:04

    Ima li u Hrvatskoj nesto dobro,osim "Bajadera."Vegete" i vina "Faros"?... (Dosadilo vise,obostrano,beskrajno - pljuvanje.A kad dodje Josipa Lisac - haos.)...

  • Zoka

    5. februar 2018 | 18:14

    Ovom doktoru treba neki dobar doktor,uostalom sta nas briga za hrvate neka se oni nose sa svoim dr.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA