Požar u ozloglašenom zatvoru u Šibeniku: Gorela zgrada u kojoj su Srbe zverski zlostavljali, pa ih puštali da umru u najstrašnijim mukama (VIDEO)

Policija u Šibeniku potvrdila je da nema povređenih

  • 1

Na drugom spratu zatvora u Šibeniku, koja se naslanja na zgradu Suda, buknuo je požar u petak nešto pre 19 časova. Niko nije povređen, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca sprečeno je širenje požara, pa nije bilo potrebe za evakuacijom.

Srpski robijaš smislio holivudski scenario za bekstvo iz zatvora: Izazvao je tuču, odglumio bolest, pa skočio sa prozora pravo u auto!

Vatrogasci su zadnjem momentu izvukli zatvorenika iz ćelije u kojoj je buknuo požar, piše šibenski portal.

Upravnik zatvora nije hteo da daje izjave o tome kako je izbio požar.

Policija u Šibeniku potvrdila je da nema povređenih i objasnili da oni nisu nadležni za zatvor, ali protivpožarni inspektori pozvani su kako bi utvrdili razlog požara.

Ovo je snimak ispred zatvora:

Podsetimo, ovaj zatvor je za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji bio vojni zatvor Kuline, stravično mesto gde su mučili Srbe do smrti. O tome postoje brojna svedočenja.

Nekoliko desetina muškaraca i žena ovde je doživelo neopisivu torturu, a u Hrvatskoj je uhapšeno četiri vojnika zbog maltretiranja kako srpskih pripadnika vojske tako i civila zarobljenih u periodu od 1992. do 1993. godine.

Prema svedočenjima bivših srpskih zarobljenika, u Kulinama su Srbe stavljali na indukovanu struju.

Razrušeni Vukovar tokom rata u Hrvatskoj. Foto: Profimedia/Corbis VII

Terali su zarobljene Srbe da siluju žene. Čuvari bi obrazovali krug, a unutar tog kruga bi zarobljeni izvodili taj seksualni ritual. Kada ne bi došlo do silovanja, onda su ti čuvari uvlačili pendrek u vaginu ženama - pričao je Savo Štrbac, predsednik "Veritasa" još 2010. godine.

Neki od zarobljenih Srba su nakon predaje i ubijani, a neke su Hrvati vraćali da sakupljaju mrtve Srbe na Miljevačkom platou i da ih bacaju u jamu.

Pogledajte mesto na kome su ljudima ranije čupali nokte a sad će da ih lakiraju:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    11. februar 2018 | 20:49

    Bio nekad na letovanju u Sibeniku, jednom i nikad vise. Neljubazni cim cuju kako govorim, cesto i ne cuju, na stanici, u posti, u prodavnici... Najprijatnije mi bilo u jednoj poslasticarnici koju je drzao GORANAC, morao sam napisati velikim slovima, jer mu nisam zapamtio ime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA