Profesor fizičkog Šakota ispričao zašto mu je postavljena bomba ispod kola: Optuženi za pedofiliju hteo da "sredi" oslobađajuću presudu

Nenad Berić je trebao da pomogne Šakoti da dobije oslobađajuću presudu

  • 0

Profesor fizičkog vaspitanja u Banjaluci Spaso Šakota kojeg su učenice svojevremeno optužile za pedofiliju i kome je 3. oktobra 2017. godine postavljena bomba ispod automobila, ispričao je u Okružnom sudu da su hteli da ga ubiju optuženi za napad, Nenad Berić i Aleksandar Savić, zato što im je tražio novac koji im je dao.

Kontroverznom profesoru fizičkog digli "mercedes" u vazduh: Učenice ga optužile da je pedofil, a sada mu je raznet auto u Banjaluci! (VIDEO)

Nenad Berić je trebao da pomogne Šakoti da dobije oslobađajuću presudu.

- Predstavljao mi se kao osoba koja rešava sve u Banjaluci, bio sam naivan i poverovao u njegovu ubedljivu priču vezanu za presudu i za to sam mu platio 30.000 KM, odnosno 1.805.031 RSD - rekao je Spaso.

Nakon što je posumnjao da se radi o prevari, tražio je Beriću da mu vrati novac, ali on je odugovlačio. Nakon toga mu je Spaso zapretio da će sve ispričati policiji, a on se, zajedno sa Savićem odlučio da mu pod auto postavi četiri bombe.

Šakota je u sudu do detalja ispričao kako je tekao celi slučaj.

Printskrin: Youtube/atelevizija

On je rekao da ga je pozvao Savić i upoznao sa Berićom, nakon što su saznali da mu se sudi zbog seksualnog uznemiravanja učenica. Kaže da mu se Berić tada predstavio kao čovek koji može da sredi sve, kao šta su teška ubistva i slično.

- Tvrdio mi je da poznaje predsednika banjalučkog okružnog i osnovnog suda, šeficu krivičnog odeljenja, kao i mnoge sudije koje mogu da mi srede oslobađajuću presudu – ispričao je Šakota.

Prema njegovim rečima drugi put kad su se sastali rekao je da će ga to sve koštati 30.000 maraka. Potom mu je pustio snimak neke žene koja je pričala na ekavici o njegovom slučaju, a tvrdio je da je šefica krivičnog odeljanja.

Šakota je ispričao da mu je sve postalo sumnjivo kada je proces protiv njega Okružni sud u Banjaluci vratio na prvostepeni postupak.

- Tražio sam od Berića da mi vrati novac, a on je stalno ponavljao da je to u redu i da tako treba da bude i da ću sigurno biti oslobođen – rekao je Šakota.

Prema njegovim rečima, usledila su ročišta u Osnovnom sudu koja su dva puta odgođena zbog dojave o bombi. Tvrdi da je posumnjao da iza toga stoji Berić.

Kaže, da ga je potom nazvao Berić i rekao da će dogovoriti sastanak sa predsednikom Osnovg suda Milenkom Milekićem.

- Par dana pred presudu pozvao me moj advokat Mirko Dabić i rekao da ga je zvala neka žena i da predsednik suda hoće da se sastane sa nama dvojicom. Išao sam do Berića kući da ga pitam šta da kažem na tom sastanku, ali ga nije bilo. Njegova majka je bila upoznata sa svim prevarama – istakao je Šakota.

Na dan kada mu je trebala biti izrečena presuda nazvao ga je advokat i rekao da je dogovoreni sastanak odgođen i da dođe njega.

- Upalio sam automobil i krenuo. Tada sam čuo da je nešto dva puta kvrcnulo. Zatim su počele eksplozije, a ja sam otvorio vrata i izletio u kafić. Odmah sam znao ko stoji iza svega i da sam greškom ostao živ - rekao je Šakota i dodao da je taj isti dan osuđen.

VIDEO: Bačena bomba na ambasadu SAD u Crnoj Gori

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA