Biće korekcija u vezi sa dolaskom Putina: Ruska ambasada u Hrvatskoj najavila odmazdu zbog proterivanja diplomate

Ruska Ambasada u Zagrebu najavila je odmazdu zbog takve odluke hrvatskih vlasti, precizirajući da će stradati ekonomski odnosi dve zemlje, dok hrvatski državni vrh navodi da je proterivanje ruskog diplomate bila "dužnost Hrvatske kao članice EU"

  • 7

Iz Ambasade Ruske Federacije u Zagrebu poručili su da će verovatno biti određenih korekcija u vezi sa dolaskom predsednika Rusije Vladimira Putina u Hrvatsku s obzirom na neprijateljski korak hrvatskih vlasti da proteraju ruskog diplomatu u okviru slučaja Skripal.

Ove države Balkana su odlučile da proteraju ruske diplomate i podrže Zapad: Srbija nije među njima!

Iz Ambasade Rusije ovo su poručili odgovarajući na pitanje novinara HRT-a da li će Putin prihvatiti poziv predsednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da poseti Hrvatsku.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova poslalo je juče ruskom diplomatskom predstavništvu u Zagrebu notu o proterivanju jednog od ruskih diplomata iz Hrvatske u okviru slučaja Skripal.

Ruska Ambasada u Zagrebu najavila je odmazdu zbog takve odluke hrvatskih vlasti, precizirajući da će stradati ekonomski odnosi dve zemlje, dok hrvatski državni vrh navodi da je proterivanje ruskog diplomate bila "dužnost Hrvatske kao članice EU".

Većina članica EU već je proterala bar po jednog ruskog diplomatu. Isto su učinile SAD, Kanada, Australija, Ukrajina, Norveška, Albanija i Moldavija.

Britanske vlasti okrivile su Rusiju za trovanje nervnim agensom 4. marta u britanskom gradu Solsberiju nekadašnjeg dvostrukog ruskog agenta pukovnika Ruske vojne obavještajne službe (GRU) Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije koji su prebačeni u bolnicu i u kritičnom su stanju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    28. mart 2018 | 12:35

    Hrvati su dvolicni ..bili i bice ..jer samo svoje igre igraju ....

  • Johan

    28. mart 2018 | 12:14

    A taman je lepo krenulo sa odnosima Kolinda - Putin kad Plenković sve pokvari.

  • Лицемер

    28. mart 2018 | 11:51

    Чуј, била им је дужност. Па зар у ЕУ немате право да размишљате својом главом? Где су људска права? Грчка је чланица и ЕУ и НАТО-а па нису никог протерали.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA