Američka ambasada u Zagrebu osudila ekstremiste i fašiste koji su marširali noseći sliku Donalda Trampa

U nedelju se na Trgu Bana Jelačića okupilo oko 40 desničara, odevenih u crno, koji su marširali centrom Zagreba noseći sliku američkog predsednika Donalda Trampa i belu zastavu sa precrtanim simbolom EU

  • 1

Američka ambasada u Zagrebu osudila je ekstremiste koji su u nedelju u centru Zagreba vikali "Pozdrav Trampu", navodeći da najsnažnije odbacuje neonacističke i proustaške stavove izražene za vreme demonstracija nekoliko ljudi u Zagrebu u nedelju.

Mato je završio na Golom otoku jer je hteo da ubije Tita: Posle 6 decenija je progovorio o tom užasu i otkrio kako je spasao živu glavu

- Osuđujemo svaki pokušaj povezivanja SAD sa ovom mrskom ideologijom. Takva sugestija uvreda je na sećanje na 186.000 američkih vojnika poginulih u Evropi u borbi protiv nacističke Nemačke i nekoliko miliona nedužnih žrtava ubijenih tokom Drugog svetskog rata - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/HINA/DENIS CERIC

U nedelju se na Trgu Bana Jelačića okupilo oko 40 desničara, odevenih u crno, koji su marširali centrom Zagreba noseći sliku američkog predsednika Donalda Trampa i belu zastavu sa precrtanim simbolom EU.

Marš su organizirali Autohtona Hrvatska stranka prava Dražena Keleminca i Klub Hrvatskih domoljubnih snaga.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA