≫ 

David je trudnu Kristinu (18) nožem izbo 88 puta: Ovo ubistvo je frapiralo Hrvatsku, a evo koliku kaznu je dobio za to

Komšićev otac napravio je scenu i izbačen je iz sudnice

  • 0

Danas je oko 13:30 počelo izricanje presude Davidu Komšiću (20), optuženom da je 22. februara prošle godine u Ulici Svetog Josipa Radnika 16 ubio svoju bivšu devojku Kristinu Krupljan (18) zadavši joj ukupno 88 ubodnih rana u njenom automobilu nakon što mu je ona obznanila prekid veze. David je proglašen krivim za brutalno ubistvo i osuđen je na 30 godina zatvora.

Završne reči na suđenju mladića koji je 88 puta izbo trudnu Kristinu (19): Dok je njena majka jecala, on je samo gledao u pod

Komšić je tokom suđenja tvrdio da se ne oseća krivim za okrutno ubistvo Kristine Krupljan koju je usmrtio prošle godine, oko 21:30 sati u Zagrebu, znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi sa drugim i da je trudna i da želi da prekine emotivnu vezu sa njim.

30 GODINA ZATVORA

- Kriv je za ubistvo Kristine Krupljan. U nameri da je usmrti nakon izlaska, nožem joj je zadao 73 ubodnih i 15 reznih rana - rekla je sudija.

Komšićev otac napravio je scenu i izbačen je iz sudnice. "Sramota, sudite dete jer je došlo iz Bosne - uzviknuo je. Policajci su ga izveli iz sudnice.

Zatim su izašli i drugi članovi porodice, osim sestre koja je ostala da plače u sudnici, piše Index.hr.

- Ubio ju je na jako okrutan način. Mora da plati 21.200 evra i produžuje mu se istražni zatvor - rekla je sudija.

Ona je dodala da nije bilo dileme da je David te večeri u automobilu naneo Kristini čak 88 povreda.

- Tragovi njenih patika pokazuju da je pokušala da se odbrani. Smrt nije nastupila trenutno. Bila je svesna nekoliko minuta i jako patila. Takvo njeno stanje je trajalo za vreme svih povreda. Za vreme dok joj je nanosio sve te povrede Kristina je bila svesna. Da je Kristina umrla odmah tad bi delo bilo obično obično ubistvo, ali njena svesnost i stanje bola su delo označile teškim ubistvom - ističe se u presudi.

Foto: Privatna arhiva, Youtube/Dalicom TV/Vijesti.hr

Istaknuto je da je ovo jedno od najbrutalnijih ubistava u Hrvatskoj.

- Niti je osumnjičeni bio neuračunljiv, niti je doveden u stanje patnje i razdraženosti. Psihijatarskim vestačenjem je dokazano da njegova sposobnost da vlada sobom ipak bila očuvana. U trenutku ubistva je znao šta radi i mogao je da vlada postupcima. Sudski veštaci su zaključili da to proizlazi iz stanje povišene tenzije. Kod njega dolaze na videlo narcistička obeležja i egocentričnost, takve osobe imaju potrebu da ih neko stalno hvali, teško podnose konfrontacije, takve osobe nemaju empatiju. Na najmanju provokaciju reaguju žustro.

Foto: Privatna arhiva, Youtube/Dalicom TV/Vijesti.hr

Takvo ponašanje mu ni ranije nije bilo strano. I ranije je devojku znao da brutalno kažnjava. Tako je bilo i u noći ubistva. Došlo je kod njega do narcističkog besa. Kod njega je činjenica da je trudna sa drugim izazvala bes i došlo je do eksplozije brutalnosti u automobilu. Bio je pri čistoj svesti i znao je šta radi. On je hteo da je ubije i znao je da je zabranjeno ubiti drugu osobu. Zato je kriv za teško ubistvo na okrutan način - obrazlaže sudija, piše Index.hr.

BRUTALNO UBISTVO I PROBLEMI SA ZAKONOM

Prema optužnici, Komšić je nakon večernjeg izlaska devojku pritisnuo na vozačko sedište kako ne bi mogla da se pomera, a potom joj "nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana i oko petnaestak reznih rana po telu i glavi".

I dok tužilaštvo smatra da je Komšić devojku ubio iz bezobzirne osvete i ljubomore na posebno okrutan način, njegov advokat Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neuračunljiv i u stanju "dugotrajne patnje".

Printskin: Youtube/Index.hr Portal, Instagram/david___komsic

Tužiteljka Natalija Slavica rekla je u završnim rečima kako je dokazano da je optuženi sa 88 uboda nožem ubio žrtvu koja nije umrla trenutno nego je jako patila. Optuženi je žrtvu ubio sa namerom, a još je monstruoznije što je ubijena devojka bila trudna - rekla je tužiteljka koja je zatražila od suda da uzme u obzir da je Komšić ranije osuđivan za nasilna dela.

Komšićev advokat Veljko Miljević kazao je ipak da njegov klijent u trenutku ubistva nije bio uračunljiv i da ga je ponašanje oštećene kroz duže vreme dovelo do stanja patnje. Miljević smatra da na njegovog klijenta treba primeniti blažu kvalifikaciju, odnosno da se osudi zbog ubistva, a ne teškog ubistva i da se na njega primeni maloletničko pravo jer je bio mlađi punoletnik.

Komšić je i ranije bio osuđen zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Sveticama tokom 2016. kada je automobilom usmrtio pešaka koji je prelazio ulicu. Krajem prošle godine optužen je i zbog sumnje da je Kristini Krupljan, zajedno sa svojim prijateljima, isto tokom 2016. godine presreo automobilom, vikao na nju, vređao je i oštetio joj automobil, piše Index.hr.

Fotografije osuđenog iz sudnice pogledajte OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA