Član škaljarskog klana preminuo posle teške borbe lekara: Auto mu je dignut u vazduh, a njemu obe noge amputirane

Pejović se u trenutku eksplozije vozila nalazio na mestu suvozača

  • 3

Nikšićanin Predrag Pedo Pejović (58) podlegao je u subotu ujutro povredama koje je zadobio u eksploziji automobila pre nekoliko dana u Nikšiću, potvrđeno je CdM-u iz Kliničkog centra Crne Gore.

Pejović je teško povređen 2. maja, kada je u pokretu eksplodirao automobil marke “reno senic” u kojem su se nalazali on i Dragan Damjanović (44).

Nakon što su mu u nikšićkoj bolnici amputirane obe noge, Pejović je hitno prebačen u Klinički centar, ali i pored napora lekara on je podlegao povredama.

Nastavak obračuna kriminalnih klanova? Eksplodirao automobil u pokretu u Nikšiću, povređeni Pejović i Damjanović

Podsetimo, Pejović se u trenutku eksplozije vozila nalazio na mestu suvozača, a automobilom je upravljao Dragan Damjanović koji je tom prilikom lakše povređen.

Foto: AP/Darko Vojinovic

Predrag Pedo Pejović, koji je bio umešan u aferu šverca cigareta brodom, navodno je bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu. Njega je sa još jedanaest lica u avgustu 2005. godine uhapsila crnogorska policija zbog sumnje da su brodom prošvercovali 28 tona cigareta, vrednih oko dva miliona eura.

Tada su lisice na ruke, između ostalih, stavljene i Niku Roganoviću, koji je jula prošle godine ubijen u hercegnovskom naselju Dubrava. Krivično veće Višeg suda u Podgorici je u maju 2013. oslobodilo Pejovića i Roganovića optužbi da su učestvovali u krijumčarenju cigareta.

Nikov sin Duško Roganović je tri meseca pre očeve smrti ostao bez obe noge u podmetnutoj eksploziji u vozilu kojim je upravljao. On je bio pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo jednog od vođa navijača “Crvene zvezde” Marka Vesnića iz Beograda, ali mu je Apelacioni sud kaznu smanjio na osam godina.

VIDEO: Pogledajte hapšenje škaljarskog klana na Novom Beogradu

Daljinac

(Telegraf.rs/CdM)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krkan

    6. maj 2018 | 01:59

    Kakvi životi kad pročitaš svaki je završio za ne daj bože nikome... Zar je sve bolje od običnog posla da živiš ko obični smrtnim? Ne znam stvarno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA