≫ 

Nova sudska praksa u Hrvatskoj: Par koji je gajio marihuanu oslobođen optužbi

Optužena je istakla da joj je konzumacija maslaca s indijskom konopljom znatno poboljšala zdravstveno stanje i da je to za nju lek.

  • 3

Bračni par iz Italije, koji je bio optužen za uzgajanje marihuane radi dalje prodaje, sudija Opštinskog suda u Puli, Vera Glasnović, oslobodila je krivice.

Kako prenosi Glas Istre, u postupku je utvrđeno da je reč o beznačajnom delu.

>>> Ona ima 91 godinu: Pije, puši marihuanu, a njenom dedi bolje da ne padne na pamet da je prevari (VIDEO)

Državno tužilaštvo Hrvatske teretilo je 48-godišnjakinju, koja ima dvojno državljanstvo, da je zajedno sa godinu dana starijim suprugom, italijanskim državljaninom, od maja do sredine jula prošle godine, u iznajmljenom stanu u jednom istarskom gradiću, uzgajala marihuanu.

Proizveli su devet biljaka konoplje koje su bile visoke između 14 i 65 centimetara - Foto-ilustracija: Pixabay

Optuženi su da su nabavili opremu potrebnu za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru i tako proizveli devet biljaka konoplje. Biljke su bile visoke između 14 i 65 centimetara. Ženu je optužena za neovlašćenu proizvodnju i promet drogama, a muškarac da joj je u tome pomagao.

Ipak, tokom sudskog procesa, okrivljena je u svoju odbranu iznela konkretnu medicinsku dokumentaciju, kojom je dokazala da je još od 1996. godine HIV pozitivna i da boluje od Hepatitisa C.

Na sudu je izjavila da je preko interneta nabavila svu opremu potrebnu za uzgoj konoplje i da joj je suprug pomogao u spravljanju preparata. Takođe, optužena je istakla da joj je konzumacija maslaca s indijskom konopljom znatno poboljšala zdravstveno stanje i da je to za nju lek.

VIDEO: Naduvana Severna Koreja, istina ili mit?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivangm🚴‍♂️

    1. jun 2018 | 18:31

    Bravioooo!!! TO NIJE DROGA NEGO LEK...😁👍

  • Lucifer 1.

    1. jun 2018 | 17:04

    Dobar i poučan primer o praksi za uzgajivače marihuane u Istri, to bi moglo da se primeni i u Srbiji, jer mnogi kažu da to nije droga, ja često duvam pa i neznam šta je ali mi smanjuje bolove.

  • Zoran

    1. jun 2018 | 17:56

    Al zato apse ko gajio duvan ilegalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA