≫ 

Policija u Tetovu u žestokoj razmeni vatre ubila begunca (38): Trebalo da robija 26 godina zbog ubistva, otmice, krađa

U pitanju je odbegli osuđenik

  • 1

Pripadnici specijalnih policijskih snaga MUP-a Makedonije u oružanom obračunu ubili su u ponedeljak 38-godišnjeg J.R. žitelja sela Larce kod Tetova na severozapadu zemlje, posle neuspešnog pokušaja hapšenja na osnovu međunarodne i centralne poternice za izdržavanje ukupne kazne zatvora od 26 godina i 10 meseci, potvrđeno je u Skoplju.

Kada je policija u ranim jutarnjim časovima stigla pred njegovu kuću u pokušaju da ga uhapsi, odbegli osuđenik, odbio je da se preda zasuvši policiju vatrom i ručnim bombama.

Zaglavljeni mitraljez opalio, metak pogodio dvojicu vojnika u makedonskoj kasarni (FOTO)

Kako je precizirano u saopštenju MUP-a u Skoplju, naoružan automatskom puškom, sa tri okvira municije, karabinom, pištoljem marke TT 7.62 i četiri ručne bombe, zaštićen pancirnim prslukom begunac je pokušao ponovo da utekne policiji. No, u žestokoj razmeni vatre begunac je ubijen.

U prethodna četiri pokušaja policije da ga uhapsi, begunac je uspevao da pobegne. Protiv njega je u periodu od 2000. do 2016. godine, Osnovnom javnom tužilaštvu podneseno šest krivičnih prijava zbog počinjenih 16 teških formi krivičnih dela. Između ostalog i za ubistvo, pokušaj ubistva, otmice, protivpravnog lišavanja slobode, nedozvoljenog drženja oružja, teške krađe, razbojništva...

VIDEO: Hapšenje

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA