Vozači i u regionu protestovali zbog visokih cena goriva: Zastoji u Banjaluci i Sarajevu, blokade na putevima u Crnoj Gori (FOTO) (VIDEO)

Region se udružio u protestu protiv povećanja cene goriva

  • 8

Protesti protiv visokih cena goriva u Srbiji "prelili" su se i na BiH i Crnu Goru. Tokom protesta u BiH u nedelju bio je blokiran put M 17, a istovremeno su bile blokirane i saobraćajnice u Sarajevu, Tuzli, Banjaluci i drugim gradovima. U više gradova u Crnoj Gori su održani protesti ali nije bilo ometanja saobraćaja.

Nakon Tuzle, Banjaluke, Sarajeva, Jelaha i drugih gradova, autoprevoznici i učesnici u saobraćaju su blokirali i magistralni put M-17.

Kilometarske kolone su bile primećene između Doboja i Žepča.

Hrvati se pitaju: "Srbi su blokirali puteve zbog cene goriva, šta ćemo uraditi mi?" (FOTO)

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini u BiH su vozači zaustavili automobile na jedan sat. Prethodnih dana, vozači širom Srbije na isti način su izrazili revolt.

Na najavu protesta reagovao je predsednik RS Milorad Dodik, koji je rekao da će tražiti od policije da sklanja automobile sa ulice.

- Ne možete da zaustavite automobil negde na putu i tako ugrozite druge ili zaustavite saobraćaj, a nekome, recimo treba Hitna pomoć u tom trenutku - naglasio je Dodik i dodao da svaki protest mora biti prijavljen.

GRAĐANI BLOKIRALI SAOBRAĆAJ U BANJALUCI

Građani Banjaluke su u nedelju u 17 sati blokirali saobraćaj kao znak protesta zbog cena goriva.

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini vozači su zaustavili automobile na jedan sat.

Kako je preneo N1, autoprevoznici su najavili da će se svaki dan u ovom periodu okupljati sve dok vlast ne nađe sluha za njihove zahteve.

Kako su kazali, njima prihvatljiva cena je od 1,50 do 1,70 KM po litru.

U SARAJEVU BLOKIRANA GLAVNA SAOBRAĆAJNICA

Glavna saobraćajnica u gradu Sarajevu bila je u nedelju blokirana u znak protesta zbog povećanja cena goriva.

Kako je preneo N1, bila je blokirana glavna saobraćajnica i to u naselju Marijin Dvor. Inače, radi se o najprometnijoj saobraćajnici u Sarajevu.

U CRNOJ GORI BEZ ZASTOJA U SAOBRAĆAJU

Nezadovoljni građani organizovali su proteste u više gradova u Crnoj Gori zbog poskupljenja goriva, ali nisu izazvali nikakve smetnje u saobraćaju na crnogorskim putevima u gradovima, niti na magistralnim pravcima.

Protest je počeo u 17 časova, a građani su na 30 minuta zaustavili svoja vozila u Nikšiću, Budvi, Rožajama i Ribarevinama.

U Podgorici nije bilo protesta, a u Baru, iako je najavljen, nije održan.

Građani su na proteste pozvani preko Fejsbuk grupe "Protest protiv prevelike cijene goriva".

- Mi u Crnoj Gori imamo najveći razlog da protestujemo, jer je kod nas prosečna zarada ubedljivo najmanja od svih zemalja u regionu - navodi se na profilu te grupe.

Litar bezolovnog benzina u Crnoj Gori košta 1,44 i 1,41 evro po litru. Najviše je skočila cena evrodizela za sedam centi i litar košta 1,30 evra. Lož ulje u veleprodaji košta 1,26 evra po litru.

VIDEO: Žena Zvezdinog fudbalera u bahatoj vožnji psovala ljude na ulicama

(Telegraf.rs/Agencije/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fojnica

    11. jun 2018 | 17:52

    Kako Sarajevo, BiH i Republika Srpska u protestu protiv Vučića?! Nije mi jasno. Eno u Vitezu protest a nikad čuli za Vučića.

  • Lazarevac

    11. jun 2018 | 16:29

    I oni su protiv Vucica...E Srbijo...

  • Pekmen

    11. jun 2018 | 17:10

    I tamo je sigurno politicki nije gorivo skupo😀😀😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA