Protest lekara u Zagrebu, poslednje upozorenje vlastima: Da li su "grđanima potrebni doktori" ili će ih "lečiti političari"? (FOTO)

Poručili su i da narod misli da lekari žive kao plemići, a oni su, kažu, svedeni na nivo prosjaka

  • 1

Lekari primarne zdravstvene zaštite danas su na zagrebačkom Markovom trgu poslali, kako su naveli, poslednje upozorenje premijeru Andreju Plenkoviću i resornom ministru nezadovoljni Predlogom novog zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Lekari smatraju da su prevareni, a jedan od njihovih uslova je bio prvo na slobodu izbora hoće li ostati u domovima zdravlja ili da rade privatno.

Počinje suđenje za masovnu krađu beba u Španiji: Desetine hiljada dece oteto od roditelja i dato drugim porodicama za vreme diktature (VIDEO)

- Prema novom zakonu 25 posto primarnih ordinacija treba da odtsne u domovima zdravlja, a dosad je to bilo 30. To nije nikakva promena - kažu lekari na protestu.

Lekari su uputili protest vlastima Printskrin: Index.hr

Oni su postavili pitanje zašto se uskraćuje uvek dostupna i najjeftinija pomoć u ordinacijama porodičnih lekara, kao i da li su "grđanima potrebni doktori" ili će ih, kako su rekli, "lečiti političari".

- Ovo je naše poslednje upozorenje premijeru Plenkoviću i ministru Kujundžiću. Ako se ovakav zakon donese za pet godina nećemo imati primarnu zdravstvenu zaštitu jer će za pet godina ovi koji sad rade otići u penziju, a neće imati ko da ih nasledi - poručili su.

Poručili su i da narod misli da lekari žive kao plemići, a oni su, kažu, svedeni na nivo prosjaka.

Nosili su transparente sa brojnim porukama Printskrin: Index.hr

- Mi ne želimo da odemo, nas teraju, jer nam ne daju da radimo. Vređaju nas i omalovažavaju na svakom koraku. Žele od nas da naprave pisare i administrativce. Mi smo završili medicinski fakultet i želimo da se bavimo medicinom - poručili su takođe.

Lekari su poručili i da su im ordinacije pune starih ljudi koji plaču za svojom decom.

- Tvrdite da imaju sve, a sve im uskraćujete. Nezadovoljni dolaze na naša vrata, bolesni, umorni i u strahu. Gospodo političari, spavate li mirno znajući da je to vaša zaslugan -  rekla je specijalista porodične medicine Vikica Krolo i poručila da je ovo , kako je rekla, njihov poslednji vapaj.

Video sa protesta pogledajte na Index.hr.

VIDEO: Lončar: Država će kontrolistati diplome lekara

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA