≫ 

Roditeljska drama u Crnoj Gori: Saznali za zamenu svoje bebe, tek kada su dobili poziv za sud

Tadašnja direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević zbog toga je inicirala krivičnu prijavu protiv medicinske sestre

  • 4
Foto: Profimedia

Roditelji bebe koja je sredinom maja prilikom otpusta iz porodilišta  u Crnoj Gori data drugoj porodici, ali posle nekoliko minuta i vraćena u boks kada se utvrdila greška, tražiće nadoknadu od Kliničkog centra, jer su tek prekjuče saznali za taj propust, saznaje crnogorski dnevni list Pobjeda.

Reč je o slučaju zamene beba kada je medicinska sestra Z. R. I. dala tuđu bebu bračnom paru iz Podgorice, ali je nakon nekoliko minuta uočila grešku, kao i roditelji koji su se sa parkinga vratili u Klinički i preuzeli svoju bebu.

Nezapamćeni skandal u Kliničkom centru CG: Porodilji dali tuđu bebu, suprug tek kod kuće primetio da je dete mnogo sitno

Tadašnja direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević zbog toga je inicirala krivičnu prijavu protiv medicinske sestre.

Sada se ispostavilo da iz Kliničkog centra tada uopšte nisu obavestili drugi bračni par da je njihova beba, bila van porodilišta.

Kako je za Pobjedu kazao njihov advokat Ranko Radonjić, majka bebe doživela je šok kada je u ponedeljak otišla do tužilaštva da vidi na šta se odnosi poziv koji su nedavno dobili.

Tamo su joj, kaže on, saopštili da su ona i suprug pozvani kao svedoci-oštećeni u postupku koji se vodi pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici protiv medicinske sestre KCCG, koja je pre tri i po meseca prilikom otpusta iz porodilišta njihovu bebu predala drugom bračnom paru.

Srećom, posle nekoliko minuta greška je utvrđena i ta beba je vraćena u boks.

- Dopuštajući da o celom slučaju roditelji saznaju nakon nekoliko meseci i to na ovakav način, Klinički centar pričinio je nemerljivu štetu i samoj ustanovi i ovoj porodici, naročito majci deteta koja je pretrpela ogroman šok. Iz tog razloga su roditelji odlučni da svoju satisfakciju potraže na sudu - najavio je Radonjić.

VIDEO: Kako se neko lepo smeje

(Telegraf.rs/Pobjeda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    1. septembar 2018 | 16:28

    I sad će im kao biti bolje ako to naplate? Sramota! Ne branim tu sestru ali ko radi taj i greši. Kako znaju da je baš ona napravila grešku, možda je otkrila tuđu grešku. U Švedskoj su oba roditelja prisutna na porođaju i beba se od prve sekunde ne odvaja od roditelja. Ako bi naši ( I vaši ) počeli da primenjuju tu praksu, ovakvih grešaka ne bi bilo,

  • Boki

    1. septembar 2018 | 17:45

    Naravno da ce im biti bolje, dobice pare

  • Koja

    3. septembar 2018 | 19:40

    Nerazumno ponasanje roditelja. Ovo nema veze sa pretrpljenim sokom i glupostima vec su videli sansu da uzmu pare. A nemaju za sta da se zale jer nikakva otmica ili bilo kakva losa namera nije postojala. I babica je odmah reagovala kad je videla gresku i sve se zavrsilo dobro. Ovo je iskoriscavanje situacije i nista drugo. A babica ce da izvuce najdeblji kraj, bez potrebe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA