≫ 

Kolinda poslala važnu poruku Makedoncma pred referendum, ali ne na hrvatskom jeziku

Prema rečima hrvatske predsednice, referendum je prilika za makedonske građane da doprinesu stabilnosti i napretku cele jugoistočne Evrope

  • 14

Uoči referenduma u Makedoniji, građanima se preko video snimka obratila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja im je poručila da Makedonija pripada porodici EU i NATO i da je Hrvatska spremna da joj pomogne na tom putu.

-Dragi prijatelji, Hrvatska vas snažno podržava, dok se suočavate sa važnom odlukom na predstojećem referendumu. Vi pripadate porodici nacija EU i NATO, a Hrvatska ostaje spremna da vam pomogne na tom putu, deleći naše iskustvo- rekla je Grabar-Kitarović obraćajući se juče na engleskom jeziku na video snimku, koji je na svom nalogu na Tviteru objavio makedonski premijer Zoran Zaev.

Prema rečima hrvatske predsednice, referendum je prilika za makedonske građane da doprinesu stabilnosti i napretku cele jugoistočne Evrope.

-Na kraju, odluka je vaša i samo vaše pravo i mi ćemo vas podržati u svim vašim naporima - rekla je Grabar-Kitarovićeva.

Zna ga ceo svet, a niko kod kuće: Marjančo iz Bitolja rastura na Jutjubu, njegovi klipovi imaju neverovatnih 207 miliona pregleda

Ranije juče i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovo je poručio Makedoncima u video poruci da je sada vreme da se čuju njihovi glasovi i da su im vrata NATO-a otvorena.

Prethodno se putem video-poruke obratio i francuski predsednik Emanuel Makron, navodeći da sporazum sa Grčkom o imenu zemlje osigurava budućnost makedonske države i da veruje u mudrost građana.

Referendum u Makedoniji biće održan 30. septembra, a pitanje će glasiti: "Jeste li za članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu prihvatanjem sporazuma između Republike Makedonije i Republike Grčke?".

VIDEO: Evo šta je jednom prilikom izjavio Vučić o odnosima Srbije i Hrvatske

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    24. septembar 2018 | 20:07

    Kuku onom koga hrvatska pomaže i daje podršku...

  • Putin R.S

    24. septembar 2018 | 20:40

    Kazi ustasice da ne podrzavas Makedonce i pravoslavce, vec vasu iskrenu bracu suptare. Sve ovo radite protiv pravih i istinitih Makedonaca, a dodvoravate se siptarima balistima da bi urnisali Makedonce i opkolili i naneli zlo Srbiji. To svi znaju i u Makedoniji i u Srbiji, Bosni i Albaniji.

  • Gidri

    24. septembar 2018 | 22:31

    Kakva prevara od strane EU i NATO. Ne znam samo da li su nase komsije svesne toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA