Beograd nagradio seriju "Senke nad Balkanom": Bjelogrlić obećao još bolju sezonu (FOTO)

Sserija predstavlja lični omaž Beogradu kao metropoli Balkana, gradu neuništivog duha i večitoj raskrsnici najrazličitijih političkih i kulturnih uticaja.

  • 0

Ovogodišnja nagrada za film i radio - televizijsko stvaralaštvo uručena je autoru serije "Senke nad Balkanom" Draganu Bjelogrliću, a on je poručio da ta serija predstavlja lični omaž Beogradu kao metropoli Balkana, gradu neuništivog duha i večitoj raskrsnici najrazličitijih političkih i kulturnih uticaja.

To je opasna tema, mora sve ozbiljno da se uradi: Bjela snima svoje "Nemanjiće"

Bjelogrlić veruje da Nagrada grada Beograda seriji predstavlja "krunu svih priznanja i pohvala koje je serija dobila".

- Činjenica da je nagradu dobio autor jedne takve serije dokazuje da je Beograd veći od svih uticaja i strujanja kojima i danas, kao i kroz vekove, uvek bio izložen - istakao je autor serije "Senke nad Balkanom".

Foto: Beoinfo

On je, u ime glumačke i autorske ekipe, zahvalio na dobijenom priznanju i poručio da će nagrada biti podsticaj da sledeća sezona serije bude još bolja.

Bjelogrlić je nagrađen za celokupni umetnički doprinos koji je ostvario u seriji, režiju, ali i ulogu Andre Tanasijevića Taneta.

Foto: Beoinfo

VIDEO: Pogledajte intervju sa Draganom Bjelogrlićem

Daljinac

(Telegraf.rs & Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA