≫ 

Bombardovali su i kolonu, smatrajući da nije dovoljno oduzeti imanja, kuće, slobodu, nego i život: Sećanje na stradanje Srba tokom "Bljeska"

Srbi su kroz istoriju branili druge civilizacije. Značajan broj Srba je pobijen i očišćen. Danas je Hrvatska gotovo etnički čista zemlja u uverenju da je Jasenovac čista stvar, rekao je Dodik

  • 48

Stradali smo kada god nismo imali državu, sada kad je imamo, to im smeta, RS je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi, naveo je predsednik Srpske Milorad Dodik na obeležavanju godišnjice "Bljeska". Obeležavanje 22. godišnjice od stradanja Srba u Bljesku organizovao je Odbor Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, opština Gradiška i Udruženje proteranih Srba iz zapadne Slavonije.

NAJNOVIJE VESTI sa srpsko-makedonske granice: Đorđević sa Zajedničkim snagama vojske i policije (FOTO)

Vučić o diplomatskim odnosima sa Francuskom: Niko neće gaziti Srbiju

Posle služenja parastosa i polaganja venaca na spomen ploču stradalim Srbima iz zapadne Slavonije, spušteni su i venci u Savu za stradale Srbe.

Pred brojnim prisutnim obratili su se mnogi zvaničnici, među kojima i Milorad Dodik, predsednik RS.

- Dolazim ovde svake godine u nastojanju da održimo sećanje na stradanje. Stradanje koje je bilo u kontinuitetu. Nadam se da smo naučili lekciju. Stradali smo kada god nismo imali državu. Sada kad imamo državu, to im smeta. RS je ugrožena okruženjem u kojem se nalazi - kazao je Dodik.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Dodao je da je RS motivisana voljom srpskog naroda.

- RS je motivisana da postoji voljom srpskog naroda. Mnogi Bošnjaci i Hrvati ne žele da je vide, ali RS mora opstati.

Kazao je da je srpski narod kroz istoriju branio i druge civilizacije.

- Srbi su kroz istoriju branili druge civilizacije. Značajan broj Srba je pobijen i očišćen. Danas je Hrvatska gotovo etnički čista zemlja u uverenju da je Jasenovac čista stvar - naveo je.

- Problem je u nama, u našoj dobroj duši ali lakovernosti jer brzo zaboravimo i oprostima verujući da se zlo više nikada neć ponoviti a ono se ipak ponavlja. Hrvatska nije dozvolila ni da stanovnici Zapadne Slavonije odu, nego su bombardovali i kolonu, smatrajući da nije dovoljno oduzeti imanja, kuće, slobodu, nego i živote – rekao je Dodik u Gradiški.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stuttgart

    1. maj 2017 | 16:36

    A '91. koliko se sjecam,bacali ste cvijece na tenkove koji su odlazili u Hrvatsku.Protjerali ste ca.300000 ljudi iz tzv.SAO Krajine,Istocne Slavonije i Baranje,a o Bisni da ne pricam

  • Pera

    1. maj 2017 | 20:19

    Vidi ko priča o ovak im strahotama

  • Ja64

    1. maj 2017 | 17:43

    Sad možes samo da kmečiš.Ovi se raduju a mi kukamo i tako svake godine....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA