Vučić ima poruku za opoziciju: Gubićete sve dok se sam ne sklonim

Vučić poručio da opozicija može slobodno "da se ukrupnjava", ali da će gubiti sve dok se on sam ne skloni

  • 39

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da opozicija može slobodno "da se ukrupnjava", ali da će gubiti sve dok se on sam ne skloni. Oni se, kako kaže, "ukrupnjavaju" pod motom „ne možemo da pobedimo, ajde svi da se skupimo đuture, pa ćemo svi mi, nedovoljno jaki, postati mnogo jaki“.

Ne nudim rešenje, nego dijalog: Vučić o inicijativi za razgovor o Kosovu

Vučić posetom Cumtobelu počeo posetu Nišavskom okrugu (FOTO)

- To je kao kada se skupe ispred stadiona, pa naiđe neko mnogo hrabriji i jači i niko ne sme ništa, već kada se skupe desetorica i on padne na zemlju, oni počnu da ga udaraju. Ja s tim nemam problem, ni njih 10 a ni 20 niti imaju ideja, energije, niti snage, a ako hoćete ni obrazovanja koliko ja - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je rekao da će, ako narod odluči drugačije, na nekim izborima, za razliku od njih, koji su u porazu bili nekulturni i nevaspitani - čestitati.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Napomenuo je da je uvek spreman da razgovara, bez obzira na to šta sve izgovaraju o njemu i njegovoj porodici, ali, ističe, neće nikome da se udvara, dodvorava, laska, a da to ne misli, jer nije lažov.

- A ne mogu ni da me plaše bilo čim. Taj film nećete gledati...Kao ni ''šutiranje desetorice'' - podvukao je on.

Ubeđuju me da je prijem KiM u UNESCO dobro za nas...

Predsednik Srbije se nada da će Srbija ponovo pobediti po pitanju zahteva Kosova za prijem u UNESCO, te da glasanje neće biti u korist Prištine.

- Imamo bezbroj problema, ali ćemo se, nadam se, sa njima izboriti uspešno - rekao je on novinarima u Nišu i dodao da dobija pisma i podneske sa navodnim objašnjenjima i argumentima zašto bi Kosovo trebalo da bude primljeno u tu agenciju UN.

- Kada biste videli pisma koja pristižu iz nama prijateljskih zemalja, tobož naučnika, koji objašnjavaju zašto bi bilo dobro da se Kosovo I Metohija primi u UNESKO da bi se zaštitila srpska kulturna baština...Ne znate da li se smejete od muke ili plačete - objasnio je Vučić.

Rekao je da se Srbija sprema i da će dati sve od sebe.

- Nikada ništa ne mogu da garantujem. Nadam se da ćemo imati dovoljno glasova, ne da nekoga sprečimo, već da obezbedimo sigurnost srpskoj kulturnoj baštini - istakao je on.

Istakao je da će Srbija dati sve od sebe i uložiti ogromnu energiju, a da li će biti ili ne - ne može da kaže.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA