Srbija će čuvati dobre odnose sa Rusijom i štitiće svoju vojnu neutralnost: Vučić razgovarao sa Čepurinom

Poseban naglasak u razgovoru je stavljen na zajedničko delovanje na formiranju industrijske zone u cilju privlačenja većeg broja investitora iz Ruske Federacije

  • 71

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina i tom prilikom mu zahvalio na političkoj podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i celovitosti.

KONSULTACIJE O MAKEDONIJI NA NAJVIŠEM NIVOU: Brnabić razgovarala sa Vučićem i Dačićem

VUČIĆ KAO ČUVENI VILI BRANT: Ovako Austrijanci opisuju poziv predsednika Srbije na unutrašnji dijalog

Predsednik Vučić rekao je ambasadoru Čepurinu da će Srbija čuvati i dalje graditi dobre odnose sa Ruskom Federacijom, te da će štititi svoju vojnu neutralnost, nezavisnost i samostalnost u donošenju političkih odluka.

Poseban naglasak u razgovru je stavljen na zajedničko delovanje na formiranju industrijske zone u cilju privlačenja većeg broja investitora iz Ruske Federacije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sgovornici su izrazili zadovolljstvo povećanjem trgovinske razmene za devet odsto između dve zemlje u prvih šest meseci ove godine.

Dvojica sagovornika su naglasili potrebu intenziviranja rada na daljem jačanju ekonomske saradnje i razmeni kapitala i trgovinskih dobara, saopšteno je iz Službe za odnose sa medijima predsednka Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    21. avgust 2017 | 12:52

    Manite se rusa i rusije okrenite se sami sebi jedino sami sebi mozete pimoci i osloniti se na sebe a ne na belosvjetke sile

  • Dobrivoje

    21. avgust 2017 | 13:16

    Marko crnogorijanac, okrenise ti samom sebi i i gledaj svoja posla.

  • aleksa

    21. avgust 2017 | 13:19

    Ostati na putu ka EU ali i graditi dobre odnose sa Rusijom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA