≫ 

MAKEDONIJA OSTAJE UZDRŽANA PO PITANJU KOSOVA U UNESKO! Zaev u novembru u Beogradu

Ana Brnabić razgovarala je danas sa Zoranom Zaevom na marginama neformalnog sastanaka premijera zemalja Zapadnog Balkana u Draču.

  • 17

Makedonija će biti uzdržana ukoliko dođe do glasanja o članstvu Kosova u UNESCO-u.

Rama u belim patikama dočekao Brnabićevu: Premijerka stigla u Albaniju (FOTO)

Zaev o odnosima sa Srbijom: "Lepa reč i iskreno prijateljstvo rešavaju probleme"

To je danas u Draču saopštila premijerka Ana Brnabić, nakon razgovora sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevim na marginama neformalnog skupa zemalja Zapadnog Balkana.

- Makedonija će ostati na istoj liniji, odnosno biće neutralna ako se bude glasalo za ulazak Kosova u UNESCO - rekla je Brnabić izvestio je novinar Tanjuga.

Brnabićeva je, naime, objasnila da joj je makedonski kolega potvrdio ono što joj je obećao na samitu zapadnobalkanske šetorke u Trstu, u julu.

U razgovoru je, kaže, konstatovano da je Makedoniji veoma važno prijateljstvo sa Srbijom i da će to biti “jasan signal jačeg prijateljstva i jačih veza sa Srbijom, tako da očekujem da se to pitanje ne otvara”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karlos terorista

    26. avgust 2017 | 15:57

    I mi trebamo da budemo neutralni! Pa im se neće državni stadion zvati Filip četvrti nego Kiro Gligorov prvi.Uvesti totalni prekid svih komunikacija.Od 98' i bombardovamja 99' stalno nam zabadaju nož u ledja.Bolesnici iskompleksirani što bi htjeli novu crkvu,novu naciju,novu istoriju...Pa oni bre naše sveštenike hapse.I priglašavaju autokefalnu sektu(isto kao kod nas u Crnu Goru Miraš i njegova sekta od petsto ljudi).Zašto bre više da mi Srbi trpimo naše odpadnike.Prekinuti svaki odnos sa njima tim zabijačima noža u ledja.!!!

  • Vaske

    26. avgust 2017 | 23:13

    Да није било Србије Македонцима би и дан данас превозно средство били магарци. Требало би да се запитају; Ко је истерао Турке ? Ко је спречио Бугаре у геноциду ? Ко им је протерао Немце ? Од кога су добили највећу помоћ после земљотреса ? И на крају Зашто смо гурнули прст у око Грцима признањем садашњег имена Македоније ?

  • Tetovac

    26. avgust 2017 | 16:51

    Дoбрo е Зaев пoпуштa знaе декa српскиoт и мaкедoнскиoт нaрoд се мнoгу врзани

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA