Dačić zove Šojgua u posetu 20. oktobra, možda pre Rusa stignu i "migovi"

Dačić će u Moskvi prisustvovati Međuvladinom komitetu za trgovinu i naučno - tehničku saradnju Srbije i Rusije, gde će razgovarati s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim

  • 2

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu mogao bi da poseti Beograd 20. oktobra. Postoji mogućnost da pre njega u Srbiju stignu obećani ruski "migovi". Tako bar tvrde "Večernje novosti", koje navode da će se detalji i datum Šojguove posete utanačiti 29. septembra, kada u Moskvu putuje ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Vulin posle razgovora u NATO i ODKB: Nije lako biti neutralan

VULIN IZ BRISELA U MOSKVU: Šta je posle posete NATO rekao Rusima (FOTO)

Dačić će u Moskvi prisustvovati Međuvladinom komitetu za trgovinu i naučno - tehničku saradnju Srbije i Rusije, gde će razgovarati s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

Osim ekonomskih, očekuje se da će dva visoka zvaničnika razgovarati i o političkim temama, kao što su pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, statusu Ruskog huanitarnog centra u Nišu, namerama Prištine da se učlani u međunarodne organizacije, navode "Novosti"

List podseća da su u nekoliko navrata ruski zvaničnic ipotvrdili da će do kraja godine isporučiti Srbiji šest lovaca "mig- 29", kao i da se razgovara o mogućoj prodaji Srbiji raketnog sistema S - 300.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA

Pomenuti migovi zahtevaju remont, koji košta od 180 do 230 miliona evra.

Takođe, Vojnotehnički dogovor dve zemlje podrazumeva i da naša zemlja kao donaciju dobije 30 tenkova T-72S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i manje topove kalibra 14,5 mm.

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mica

    26. septembar 2017 | 11:21

    stizace migovi dok se ne zavrse beogradski izbori...kao i u martu....e kad nameste opet onda ce se produzi do sledece god...lazu nas ko malu decu i gore

  • Mix

    26. septembar 2017 | 12:45

    Da je Putin pametan,pa da ne posalje migove dok su ove zapadne marionete na vlasti u srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA