≫ 

PUPS predlaže vlastima: 13. penziju za beogradske penzionere

 ≫ 

PUPS očekuje da jednokratna pomoć od 6.000 dinara penzionerima bude isplaćena do kraja ove godine, a da od januara startuje i postepeno povećanje penzija

Komentari

  • Vesna

    28. septembar 2017 | 12:33

    Ja bih volela da mi se vrati onih 22% što mi je skinuto od penzije, jer ja nisam otišla u prevremenu penziju, već je tada važio stari zakon o odlasku u penziju. Od 1.1.2015.je počeo da se primenjuje novi zakon o odlasku u penziju, a ja sam otišla u decembru 2014.Pa još mi skinuto i onih 10% kao i svima. Što znači da su meni u startu skinuli 32% penzije. To po zakonu nije smelo da se uradi jer ja sam kao i mnogi bila u radnom odnosu i za penzioni fond mi se skidalo skoro 32 god. Po zakonu, penziju ne može da ti neko umanjuje - ti si je zaradio. Neka mi se prvo vrati to što mi je uzeto pa onda neka nam se povećava penzija kao i svima što je u svetu i ostalim zaposlenima.

  • Juki

    27. septembar 2017 | 23:03

    A šta su “beogradski” penzioneri?? Nešto bitniji od drugih u celoj Srbiji??

    • 28. septembar 2017 | 12:34

      milosava

      @Juki

      svi penzioneri što se tice prava iz pio osiguanja trebaju biti isti jer penzije se sticu radom i uplatom pio doprinosa a ne socijalom.a što kaže da ce penzioneri imati nikad vece penzije nego do sada nije istina ako se povecaju za 5 posto nece dostici one penzije koje su imali pre umanjenja.tako da ce i dalje biti umanjene i u cetvrtu godinu ce uci sa umanjenjem .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA