SNS pokazao "Novi izgled Beograda": Evo šta je sve urađeno za nepune četiri godine (FOTO)

Na panou, naprednjaci su prikazali kako danas izgledaju Obilićev venac i pojedine centralne gradske ulice koje su pretvorene u pešačku zonu, neke od obnovljenih fasada, otvoren Dom zdravlja u Jajincima, dečja igrališta, Sava promenadu, robnu kuću Ikea...

  • 53

Beogradski odbor Srpske napredne stranke organizovao je danas prezentaciju "Novi izgled Beograda" u centru grada u kojoj su, kažu, pokazali šta je gradska vlast uradila u Beogradu za nepune četiri godine i pored duga koji su im prethodnici ostavili od oko 1,2 milijarde evra.

Da li će biti spojeni republički i beogradski izbori? Evo šta Mihajlović kaže o tome

Đilas i Božović danas najglasniji u kritici muzičke fontane, a 2014. se hvalili ovim projektom (VIDEO)

Na panou, naprednjaci su prikazali kako danas izgledaju Obilićev venac i pojedine centralne gradske ulice koje su pretvorene u pešačku zonu, neke od obnovljenih fasada, otvoren Dom zdravlja u Jajincima, dečja igrališta, Sava promenadu, robnu kuću Ikea...

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Član Gradskog odbora SNS-a Aleksandar Jovičić rekao je da su dva bivša predsednika Gradskog odbora DS Dragan Ðilas i Aleksandar Šapić ostavili 2013. godine u Beogradu dug od 1,2 milijardi evra.

Kako je rekao, javni dug glavnog grada iznosio je 662 miliona evra, dug svih javnih preduzeća u Beogradu iznosio je 337 miliona, pored toga, opštine su dugovale 18 miliona evra, a 50 miliona evra nije bilo pokriveno u budžetu grada.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- U tom periodu smo imali bezbroj afera, kao što je zgrada Ineks koja je plaćena više od milijardu dinara, podzemni kontejneri koji nisu opravdali utrošena sredstva, preplaćeni Solarisovi autobusi sa gubicima većim od 20 miliona evra, do malverzacija u javnim preduzećima - rekao je Jovičić novinarima.

Tada se, kaže, novac trošio nenamenski, a danas grad vodi odgovorna vlast, koja je vratila 500 miliona evra duga "naših prethodnika odnosno ''žute elite'' koja je pokušala da uništi grad gotovo preko noći".

On je naveo da je u gradu za nepune četiri godine sprovedeno 930 kilometara nove vodovodne i 138 kilometara kanalizacione mreže, asfaltirano više od 536 puteva...

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- To su rezultati vlasti SNS, uprkos dugovima koje smo nasledili uspeli smo da realizujemo mnogo infrastrukturnih projekata i da vratimo deo duga - kazao je on.

Dodao je da su nadleženi pokušali da govoto ceo centar grada na najbolji način saniraju i da će nastaviti tako da rade.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ovo je odgovorna vlast SNS koja će u godinama koje dolaze, ukoliko dobijemo povrenje građana, nastaviti da radi predano, marljivo, odgovorno kako ne bismo imali dugove koje će naslediti buduće generacije, a da iz raspoloživog budžeta uradi mnogo za Beograđane - rekao je Jovičić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oli

    3. oktobar 2017 | 20:42

    Urađeno je mnogo, mogu svi sampo da zavide.

  • Anja

    3. oktobar 2017 | 16:10

    Dokazalo se da nisu bile prazne price sto su neki govorili , vec evo realizovanih dela .

  • Noki

    3. oktobar 2017 | 17:36

    Beograd postaje metropola i svakim danom sija sve vise i vise sve zahvaljujuci SNS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA