Španski ambasador: Zahvalni smo Srbiji jer nije poslala pismo EU

Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsednik Aleksandar Vučić, rekao je španski ambasador

  • 2

Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju "Politiku".

Brnabić u Evropskom parlamentu: Evo šta im je poručila

Na molbu Španije ne šaljemo pismo Briselu: Brnabić otkrila detalje dokumenta

- Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsednik Aleksandar Vučić - rekao je španski ambasador.

Predsednik Vučić izjavio je ranije da je pismo gotovo, da ga je on već potpisao, ali da ga premijerka Ana Brnabić neće odneti u Brisel, već će biti dostavljeno kasnije, na molbu Španije, kako ne bi pogoršalo situaciju u toj zemlji.

Odlaganje slanja pisma Evropskoj uniji ne znači, međutim, da će predsednik i vlada odustati od insistiranja na odgovorima koje namerava da uputi Evropskoj uniji, a pre svega - kako Katalonija ne može, a samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije je mogla da se proglasi legalnom.

Brnabićeva, koja boravi u Briselu, izjavila je da je pismo pripremljeno, ali da ga nije donela, "na zahtev, na prvom mestu naših prijatelja iz Španije".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    11. oktobar 2017 | 10:07

    Zahvalni ste zato sto znate da vam se sprema isto kao sto je bilo i nama..na silu oteto... ali kazu, OTETO PROKLETO..

  • Nataša

    11. oktobar 2017 | 10:32

    Vrlo čudna odluka Španije,a mi smo kao i obično istrčali pred rudu,pa dobili još jedan šamar od EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA