Stefanović oštro osudio napad na Maju Gojković: Juče sam tražio od Dveri da prestanu da maltretiraju žene, ali nije urodilo plodom

- Nasilje mora odmah da prestane - poručio je ministar unutrašnjih poslova

  • 6

Povodom današnjeg napada na predsednicu parlamenta, Maju Gojković, kada su u njen kabinet upali lider Dveri Boško Obradović i još dvojica muškaraca, reagovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Boško Obradović upao u kabinet Maje Gojković sa još dvojicom: Vikali su na nju i fizički je sprečili da izađe

- Boško Obradović i Srđan Nogo nastavljaju jedinu politiku koju "Dveri" umeju da pokažu građanima Srbije, a to je napad na žene. Posle napada na Maju Pejčić, članicu Republičke izborne komisije u izbornoj noći 2016. godine, napada na Gordanu Uzelac, novinara TV Pink i druge novinare ove televizije i besprizornog ponašanja u Parlamentu, Obradović i njegovi kompanjoni danas su otišli korak dalje - rekao je Stefanović.

- Poslanici "Dveri" napali su predsednicu Parlamenta Maju Gojković i dve dame koje rade u njenom kabinetu, što valjda treba da predstavlja vrhunac političke ideje koju su smislili i suštinu političkog programa organizacije koju predstavljaju - istakao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Iako je još juče javno tražio od Boška Obradovića da prestane da napada žene i da se on i njegovi poslanici oprobaju u napadu na Aleksandra Vučića, to nije urodilo plodom.

- Nažalost, skupili su hrabrost da napadnu Maju Gojković i da upadnu u njenu kancelariju. Ne smem ni da pomislim kakva bi se politička i medijska haranga podigla na bilo koga ko bi nasilno upao u kancelariju bilo koje žene koja pripada opoziciji, a kamoli kada bi je neko napao, i učiniću sve da se tako nešto nikada i ne dogodi - kaže Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodaje da je nedopustivo da nasilje bude metod delovanja bilo kojeg pojedinca, a pogotovo nekoga ko želi da upravlja našom zemljom i da drugima deli lekcije o obrascima društvenog delovanja.

- Zbog toga najoštrije osuđujem nastavak politike nasilja prema ženama koje sprovode Boško Obradović i njegovi poslanici, i to nasilje mora odmah da prestane - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vss

    31. oktobar 2017 | 14:03

    Sto ga ne uhapsite

  • lili

    31. oktobar 2017 | 21:59

    Zasto Obradovic nije uhapsen? Koliko smo mi kao obican narod zasticeni ovakvih napada neistomisljenika?

  • slađa

    31. oktobar 2017 | 20:49

    Apsolutno sam ponosna na Maju, kao ženu koja ume pravilno i hrabro da se postavi u teškoj situaciji. Podržavam ministra Stefanovića u odbrani žena uopšte.Žene zaslužuju više poštovanja. Naročito u politici, kao naše predstavnice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA