≫ 

Srpska liga saglasna sa PUPS-om da se Španija uključi u razgovore o Kosovu!

Đurđev dodaje da se jedino uz pomoć država poput Španije, koje su na strani međunarodnog prava i poštovanja srpskog Ustava, možemo nadati pozitivnom ishodu u Briselu

  • 2

U interesu što efikasnijeg rešavanja statusa Kosova i Metohije i zaštite imovine države Srbije, njenih građana i Srpske pravoslavne crkve na KiM, Srpska liga (SL) podržava predlog Partije ujedinjenih penzionera (PUPS) našem pregovaračkom timu da zatraži da se u proces pregovora između Beograda i Prištine uključi Španija, kao jedna od pet zemalja EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL) za republika.rs.

PUPS poručio: Sprečimo uzurpaciju srpske imovine na KiM, kao što to Madrid čini u Kataloniji!

On je pomenuo da se delegacija Srpske lige prilikom nedavne posete španskim prijateljima lično uverila da Španija najbolje razume poziciju Srbije zbog sopstvenih problema sa separatizmom u Kataloniji, kao i da moramo da budemo zahvalni Kraljevini Španiji, njenom kralju, vladi i narodu za to što nisu priznali lažnu državu Kosovo na teritoriji Srbije, i što su na taj način podržavali teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

Foto: Kabinet ministra bez portfelјa

Đurđev dodaje da se jedino uz pomoć država poput Španije, koje su na strani međunarodnog prava i poštovanja srpskog Ustava, možemo nadati pozitivnom ishodu u Briselu, čime ćemo obezbediti bolju pregovaračku poziciju i mogućnost da sačuvamo uzurpiranu srpsku imovinu na KiM koja nam po svim zakonima i pravu pripada.

Predsednik Srpske lige naglašava da su se svi njegovi domaćini, uključivši i Njegovu ekselenciju don Alfreda Eskudera, vojvodu od San Horhea i velikog kancelara Kraljevskogdoma, kao i prof. dr Don Haima Sanča Andereua, profesora Visokog instituta verskih nauka, saglasili da je Kosovo deo Srbije, baš kao što je i Katalonija deo Španije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA