Srpska lista najavila za sutra štrajk upozorenja zbog Parteša

Odluka o ponavljanju izbora u Partešu doneta je u postupku odlučivanja o žalbi kandidata za gradonačelnika u tom mestu

  • 1

Srpska lista saopštila je da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana u opštini Parteš i za sutra najavila jednočasovni štrajk upozorenja u organima lokalnih samouprava sa srpskom većinom.

NATO LUPIO ŠAKOM O STO: Stopirano formiranje "Vojske Kosova"

- Zbog pokušaja da se manipuliše voljom glasača u opštini Parteš, i na čelo te opštine postave poslušnici koji su ubedljivo poraženi na lokalnim izborima 22. oktobra Srpska lista će zajedno sa gradonačelnicima u svih deset opština sa srpskom većinom sutra u periodu od 8.00 do 9.00 časova obustaviti rad organa lokalnih samouprava - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista navodi da je to štrajk upozorenja kojim želi da skrene pažnju svih institucija da moraju poštovati volju glasača iskazanu na izborima.

- Da je namera protivpravno prekrajanje volje građana pokazuje i podatak da je Centralna izborna komisija saopštila da su izbori u opštini Parteš sprovedeni u skladu sa zakonom i bez ikakvih neregularnosti. Srpska lista neće dozvoliti prekrajanje volje građana Parteša - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

SL je ranije u saopštenju ocenila da je poništavanje rezultata izbora u opštini Parteš politička odluka Prištine, kojom se na najgrublji način zadire u izbornu volju građana srpske nacionalnosti.

Podseća se da je, prema podacima Centralne izborne komisije, na nedavno održanim lokalnim izborima kandidat Srpske liste Dragan Petković osvojio 59 odsto glasova.

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) poništio je pre dva dana rezultate izbora za gradonačelnika u opštini Parteš i naložio Centralnoj izbornoj komisiji da ponovi glasanje u toj opštini na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Odluka o ponavljanju izbora u Partešu doneta je u postupku odlučivanja o žalbi kandidata za gradonačelnika u tom mestu ispred GI Narodna sloga, Nenada Cvetkovića.

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji održani su 22. oktobra, a prema rezultatima CIK-a, Dragan Petković iz Srpske liste dobio je 1.571 glas, a Nenad Cvetković 1.059 glasova.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    5. novembar 2017 | 21:25

    Protivpravna odluka Pristine. Znaci govorimo o tome da tkz drzava Kosovo koj ste se zakleli krsi prava. Pa ta tkz drzava je nastala na nasoj krvi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA