Sji Đinping pisao Vučiću: Želim da sa Vama ulažem zajedničke napore

Srbija posebno aktivno učestvuje i ima vodeću ulogu u izgradnji ''Pojas i put'' kao i u ''Saradnji 16+1'', postigla je bogate rezultate u uzajamno korisnoj saradnji, a praktična saradnja između dve strane donosi konkretnu dobrobit našim narodima, napisao je, između ostalog, kineski predsednik

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Si Ðinpinga, u kojem mu zahvaljuje na čestitkama povodom održavanja 19. nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine i reizbora za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Vučić ispunjava obećanja, penzioneri prvi osetili efekte: Vulin o isplati jednokratne pomoći

Teško je naći reči utehe: Vučić uputio saučešće Trampu povodom napada u Teksasu

- Kinesko-srpski odnosi su u odličnom trendu razvoja i time komunikacija između dve vladajuće partije ima važnu i vodeću ulogu u produbljivanju razumevanja, poverenja i u podsticanju bilateralne saradnje u svim oblastima -  ističe se u pismu predsednika NR Kine.

Foto: Tanjug / AP

Kako je saopštila pres-služba predsednika Vučića, u pismu se još, između ostalog, kaže:

- Prijateljstvo između Kine i Srbije ima dugu tradiciju, dve države su važni i pouzdani strateški partneri. Poslednjih godina, intenziviraju se posete na visokom nivou, neprekidno se ojačava međusobno političko poverenje i aktivno se sprovode kulturne razmene i saradnja. Srbija posebno aktivno učestvuje i ima vodeću ulogu u izgradnji ''Pojas i put'' kao i u ''Saradnji 16+1'', postigla je bogate rezultate u uzajamno korisnoj saradnji, a praktična saradnja između dve strane donosi konkretnu dobrobit našim narodima.

Foto: Tanjug / AP

Kineski predsednik je, takođe, istakao da pridaje veliku pažnju razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

- Ja pridajem veliku pažnju razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije i želim da sa Vama ulažem zajedničke napore tako da dve vladajuće partije imaju što veću političku i društvenu vodeću ulogu, jačaju razmenu iskustva o upravlj anju države, kako bi doprinele razvoju odnosa naših dveju zemalj a i izgradnji zajedničke budućnosti čovečanstva - navodi se u pismu Si Ðinpinga.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bora

    6. novembar 2017 | 15:34

    Uz dobru saradnju, zajednicke napore rezultati su neizbezni. Saradnja sa Kinom nam svakako samo moze doneti dobrobit.

  • Aca

    6. novembar 2017 | 15:26

    Srbija i Kina imaju sve bolju ekonomksu i privrednu saradnju.

  • Dr.M

    6. novembar 2017 | 15:36

    Kina ima veliku mogućnosti ulaganja i dobro je to iskoristiti za obostranu korist...treba pokretati kapitalne investicije u infrastrukturu i napredne tehnologije...Nikolic se zalaže za kanal preko Makedonije do Grčke luke, prolazi nezapaženo a taj kanal preporodio bi Srbiju, digao privredu i spasao pomoravlje, jug Srbije od poplava i suša koje su sve češći...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA