≫ 

Brnabić se sastala sa Mogerini u Briselu (FOTO)

U pitanju je četvrti Savet za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU. Ovom prilikom, na plenarnom nivou, razmotriće se ukupni odnosi između EU i Srbije kao i bilans urađenog u reformskim procesima u zemlji

  • 11

Predsednica vlade Ana Brnabić sastala se jutros sa šeficom diplomatije Evropske unije Federikom Mogerini. Bilateralni sastanak je počeo u 8.40 sati u zgradi Evropskog saveta u Briselu.

Za unapređenje IT i nauke biće uloženo više od 20 miliona evra (FOTO)

Očekuje se da Brnabić i Mogerini razmotre ukupune odnose Srbije i EU kao i procese evrointegracija Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Predsednica vlade će od 9 časova predvodi delegaciju Srbije na sednici Saveta za stabilizaciju i pridruživanje.

Mario Salerno

U pitanju je četvrti Savet za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU. Ovom prilikom, na plenarnom nivou, razmotriće se ukupni odnosi između EU i Srbije kao i bilans urađenog u reformskim procesima u zemlji.

Mario Salerno

U Briselu naglašavaju da će se posebna pažnja posveti reformi vladavine prava u Srbiji, stanju u medijima i uopšteno procesu usklađivanja srpske poititike i zakonodavstva sa EU.

Fokus sastanka trebalo bi da bude i na održanju ”istorijskog momentuma” koji se reflektuje kroz obnovljenu pažnju EU regionu Zapadnog Balkana i Srbiji, kao jednom od lidera u procesu evrointegracija. Pored premijerke Brnabić u delegaciji Srbije biće i šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

Foto: Medija tim predsednika Vlade

Delegaciju EU na sastanku predvodiće šefica EU diplomatije Federika Mogerini, a očekuje se prisustvo predstavnika Evropske komisije i zemalja članica EU.

Nakon završetka sednice Saveta, oko 11 časova, planirano je zajedničko je zajedničko saopštenje i konferencija za medije premijerke Ane Brnabić i visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA