EULEKS odgovorio Srbiji: Otkriveno ko odlučuje o istrazi ubistva Ivanovića

Direktor srpske policije Vladimir Rebić izjavio je ranije da MUP i BIA angažuju sve resurse na istrazi ubistva Ivanovića, u utorak u Severnoj Mitrovici, ali i da još čekaju odgovor na zahtev da se u istražni postupak uključe i stručnjaci iz Beograda

  • 16

Misija Evropske unije na Kosovu Euleks saopštila je danas, u vezi sa zahtevom Srbije za učešćem srpskih državnih organa u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, da o tom zahtevu odlučuju kosovske vlasti.

Stefanović: Učinićemo sve da Ivanovićeve ubice privedemo pravdi!

- Misija EULEKS ne donesi odluke ove prirode. Lokalne vlasti odlučuju da li će Srbija biti uključena u istragu ubistva Olivera Ivanovića - naveo je Euleks, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Rebić: Trag srpske policije vodi ka vozilu korišćenom za ubistvo Ivanovića (VIDEO)

Kosovski predsednik Hašim Tači je sinoć, nakon razgovora telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da su kosovski organi spremni da, u skladu s važećim zakonima, sarađuju i prihvate svaku pomoć koja bi mogla dovesti do razrešenja slučaja ubistva Ivanovića.

Foto: Tanjug/AP

Direktor srpske policije Vladimir Rebić izjavio je ranije da MUP i BIA angažuju sve resurse na istrazi ubistva Ivanovića, u utorak u Severnoj Mitrovici, ali i da još čekaju odgovor na zahtev da se u istražni postupak uključe i stručnjaci iz Beograda.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šićri Sila izjavio je prethodno da sve službe intenzivno rade na otkrivanju počinioca ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, preneo je prištinski portal "Telegrafi".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pekson

    18. januar 2018 | 21:06

    Za 1000 nasih zrtava niko nije cak ni uhapsen, zasto bi sada bilo drugacije? Prokleti bili vi i vasa pravda. Pocivaj u miru Obilicu nas.

  • zora

    18. januar 2018 | 15:59

    Sumnjala sam o otkrivanju atentatora a sada sam sigurna da ga nece naci.

  • Mika

    18. januar 2018 | 15:55

    Ma meni nije jasno sta mi ima da pitamo bilo koga za dozvolu ako je pocinjen jedan teroristicki cin protiv NASE drzave tj NASEG drzavljanina na prostoru NASE drzave Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA