≫ 

Zagrmela ruska "čelična dama": Stvaranje oružanih snaga Kosova povećava napetu situaciju u Evropi

Ona je rekla da "dodatni faktor nestabilnosti na evropskom kontinentu" predstavljaju način na koji je stvorena "struktura Kosova"

  • 59

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kritikovala je danas stvaranje oružanih snaga Kosova, ocenjujući da to još više povećava i tako napetu situaciju u Evropi.

Spremni smo da prihvatimo kompromis, ali ne i poniženje i urušavanje srpske države: Vučić posle razgovara sa Mičelom (FOTO)

- Stvaranje oružanih snaga Kosova, strukturi koja se ni na koji način nije približila državnoj strukturi, još više povećava i tako napetu situaciju - rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za medije, komentarišući izjave pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela.

Foto: Profimedia

Ona je rekla da "dodatni faktor nestabilnosti na evropskom kontinentu" predstavljaju način na koji je stvorena "struktura Kosova", ciljevi koji su bili postavljeni prilikom odvajanja Kosova od teritorije suverene države, kao i to kako se odvijalo medijsko i političko forsiranje.

Mičel je rekao da Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i da to ne bi bila nikakva pretnja Srbiji i Srbima.

- Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i koje bi uključile i kosovske Srbe i niko nema pravo da zabrani Kosovu da razvija takve strukture - rekao je Mičel.

Zbog odlučnog stava Rusije u odbrani srpskog suvereniteta njen predsednik je jako popularan, pa nije ni čudo da je velika potražnja za njegovim slikama:

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    15. mart 2018 | 11:52

    Rusi pod hitno da naprave bazu kod Vranja i jednu u Vojvodini jer ako se zakasni neće valjati.

  • BOZA ZEMUNAC

    15. mart 2018 | 11:53

    Bravo Marija.Zivela Rusija i Putin,zivela Srbija i Republika Srpska.

  • Boris

    15. mart 2018 | 13:51

    Od Rusa treba da kupimo 2 Sistema S400, i do tad trebamo biti dobri sa Rusima,a nasih da aktiviraju Vincu i njene nuklearne strucnjake da razviju malu atomsku bojevu glavu.Rakete Koje Lete par stotina km. Vec imamo i tek onda ce nas uvazavati i saslusati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA