Demonstracije i "čekić" ako Milošević dobije spomenik

Predsednik ZEP-a Dejan Bulatović kaže da će ta stranka, ukoliko se spomenik podigne, organizovati demonstracije, te da će on lično "uzeti veliki čekić i porušiti ga"

  • 43

Zelena ekološka partija - Zeleni (ZEP Zeleni) pozvala je danas da se odustane od inicijative da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu.

Ako se postavi spomenik Miloševiću, mi ćemo ga srušiti isti dan: ZEP i POKS oštro o inicijativi socijalista

Predsednik ZEP-a Dejan Bulatović kaže da će ta stranka, ukoliko se spomenik podigne, organizovati demonstracije, te da će on lično "uzeti veliki čekić i porušiti ga".

- To obećavam. Biće svima jasno, bar dok smo mi Zeleni na političkoj sceni nećemo dozvoliti da se tako nešto desi Srbiji - rekao je Bulatović novinarima u Studentskom parku.

Foto: Tanjug

Grupa građana "Sloboda" predala je nedavno inicijativu da bivši predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević dobije spomenik i ulicu ili trg u Beogradu.

Kao razloge zbog kojih se protivi inicijativi, Bulatović je kazao da bi spomenik degradirao Srbiju u svetu i još više polarizovao društvo.

On je rekao da Zeleni žele da Srbija bude demokratska i poštovana zemlja u svetu.

- Hajde da priznamo jedni drugima da je Milošević grešio, da je krivac za mnoge stvari, dajte da to više ne pominjemo i da se bavimo budućnošću - rekao je Bulatović.

Foto: Tanjug

Predsednik Zelenih je rekao da ta stranka, koja je inače na beogradskim izborima nastupala na listi "Da oslobodimo Beograd" zajedno sa DS, SDS i Novom strankom podržava ukrupnjavanje opozicije koju su, kako je rekao, "predložili Dragan Ðilas i Boris Tadić".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    15. mart 2018 | 14:09

    Samo jedno pitanje da mi odgovie ovi zagovornici dizanja spomenika. Cime je to on zasluzio spomenik?

  • djape ja

    15. mart 2018 | 16:42

    A ti zeleni kako te nije sramota ,a da ti dobijes cekic.Onda netreba ni djindjicu ni ti ikome praviti spomenike,jesmo neka zatucana nacija

  • Miladin

    15. mart 2018 | 13:37

    I treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA