≫ 

Oglasila se Evropska unija o hapšenju Đurića: Evo šta su poručili!

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da se sva pitanja moraju rešavati kroz dijalog

  • 8

Povodom hašenja direktora Kacelarije za KiM Marka Đurića na Kosovu portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da EU oštro osuđuje današnja dogašanja na Kosovu.

(UŽIVO) HAOS U MITROVICI: Kosovska policija bacila šok bombe, Đurić priveden, sirene se oglasile (FOTO) (VIDEO)

- Pozivamo vlasti obe strane i Kosva i Srbije da pokažu neophodnu uzdržanost i ozbiljnost kako trenutna situacija na Kosovu ne bi dalje eskalirala - poručila je Kocijančić.

Porparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da se sva pitanja od zajedničkog interesa moraju rešavati kroz okvir dijaloga kome posreduje EU i koji za ”konačni cilj ima normalizaciju odnosaizmeđu Kosova i Srbije”.

Printskrin: SensServis Agencija

- EU oštro osuđuje današnje događaje na Kosvu, koji se kreću suprotno od normalizacije odnosa. Mi očekujemo od Srbije, koja se nalazi u procesu pregovora o pristupanju EU, i Kosova, koje primenjuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, da u potpunisti , na rečima i delu, poštuju dogovoreno u dijalogu - naglasila je Kocijančić u pisanom saoštenju.

Ona je navela da su predsednici Aleksandar Vućić i Hašim Tači potvrdili u petak svoju posvećenost cilju normalizacije odnosa između Srbije i Kosova.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA