≫ 

Nikada nisam videla predsednika tako razočaranog: Brnabić posle razgovora sa Vučićem

Vučić i Brnabić ranije u toku dana sastali su se u predsedništvu Srbije

Posle višečasovnog razgovora premijerke i predsednika Srbije Ane Brnabić i Aleksandra Vučića, javnosti se uživo obraća predsednica Vlade u Dnevniku RTS-a.

Vučić i Brnabić satima razgovarali u predsedništvu o situaciji na Kosovu, premijerka će se večeras obratiti javnosti

Vučić i Brnabić ranije u toku dana sastali su se u predsedništvu, gde su razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji, ekonomiji, ali i rekonstrukciji Vlade.

Takođe, bila su otvorena i sva druga politička pitanja u zemlji i regionu.

- Imala sam danas jako dug sastanak sa predsednikom Vučićem, najviše vremena nam je uzela situacija na Kosovu! - rekla je ona i dodala da je očekivala oštru osudu zbog događaja od ponedeljka, kada je u Kosovskoj Mitrovici uhapšen Marko Đurić.

Printskrin: RTS

Brnabićka je rekla da su ona i predsednik Vučić imali tešku sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost koja se održala tim povodom u ponedeljak, da je Vučić razmišljao hladne glave i da nije pustio da emocije preovladaju, mada ga nikad nije videla tako razočaranog.

- Da je pustio emocije da uzmu maha, situacija se ne bi dobro završila. Ja sam krajem prošle godine, kada sam govorila na skupu u Hongkongu, vila veliki optimista da će se naći kompromisno rešenje. Pozivom na unutrašnji dijalog predsednik je dao jasnu poruku da je Srbija spremna na dijalog, da će uložiti mnogo u mir i stabilnost. Priština je imala podršku svojih partnera, najjačih partnera. Mislim da svi znamo ko su, kao i zašto nije implementiran Briselski sporazum - rekla je ona i dodala da će Srbija nastaviti da insistira na njegovoj implementaciji i da će od EU zahtevati veći pritisak na Prištinu.

Prema njenim rečima, sve ovo je svojevrsni presedan, zbog koga je premijerka izrazila zabrinutost i razočaranost nedostatkom reakcije naših partnera.

Foto: Tanjug//Bojan Slavkovic

Kako je naglasila, do nje nije došla osuda onoga što se dogodilo u Kosovskoj Mitrovici.

- Srbija neće odustati od nacionalnog ineteresa. Ali sve je teže očuvati racionalni pristup Srbije, kada imate nepoštovanje dogovora na temu najprostijih stvari.

- Imali smo otmicu Marka Đurića a ljudi su bili tamo da razgovaraju o miru i komprimisu - kaže premijerka.

Printskrin: RTS

Brnabićka je rekla da su se ona i predsednik Vučić dotakli i rekonstrukcije Vlade, ali da je bilo prečih tema.

- To će sačekati neka stabilnija vremena na KiM - objasnila je predsednica Vlade.

Ekonomski rezultati zavise od regionalne stabilnosti, ukazala je Brnabić.

- Prošla sam u razgovoru sa predsednikom kroz sve rezultate prvog kvartala koji je maltene za nama. Bio je planiran deficit od 32 milijarde dinara, a mi smo u petak imali suficit od šest milijardi dinara. Rezultat je bolji za 38 milijardi dinara. Pored toga BPD je u granicama planiranog, za prvi kvartal 3,9 odsto, i sa tako dobrom situacijom u kasi nastavljamo dobar trend koji obećava da ćemo imati povećanje penzija i plata do kraja ove godine - poručila je Brnabić.

Ona je rekla da je zabrinuta zbog opšte regionalne situacije, dodajući da je situacija u svetu takođe kompleksna, a da će naša ekonomija zavisti od regionalne stabilnosti i to je ono što vladu opterećuje u ovom trenutku.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    1. april 2018 | 20:46

    Nema razocarenja, sada moramo da podignemo glavu i budemo najjaci. Verujem da je pretesko biti sada u tom polozaju kada svi okrecu ledja ali izaci jaci iz borbe je najveca pobeda.

  • Filip

    1. april 2018 | 20:52

    Našem predsedniku nije nimalo lako i treba ga razumeti za zabrinutost pošto vidi koji je cilj dušmanskih i kvarnih država, a nemocan je u ovom trenutku. Ali svi smo uz njega i znamo da ce naci pravo resenje za Kosovo.

  • rada

    1. april 2018 | 21:07

    Mi se sad moramo fokusirati kako da sačuvamo mir i kako da dalje vodimo razgovre oko Briselskog sporazuma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA