Hoćete izbore - dobićete ih: Haradinaj podržao zahtev za održavanjem prevremenih izbora na Kosovu

Kosovski premijer kaže da će i njegova Alijansa za budućnost Kosova dati svoj glas za nove izbore, samo pod jedinim uslovom!

  • 0

Daćemo svoj glas za prevremene izbore, ukoliko se sa tim zahtevom slože i ostale partije vladajuće koalicije i opozicije, rekao je kosovski premijer i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj. On je tako bez dvoumljenja odgovorio na poziv Demokratskog saveza Kosova da se političke partije slože oko datuma održavanja vanrednih izbora.

Kao razlog navode to što je Kosovo ušlo u duboku političku krizu.

Prevremeni izbori na Kosovu najdalje do septembra: Situacija trenutno neodrživa

Foto: Tanjug/AP

Ta stranka smatra da je politička kriza nastala nakon poslednjih zbivanja u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, odnosno hapšenja šefa vladine Kancelarije za KiM, Marka Ðurića, i hapšenja i proterivanja šest turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, verskog vođe uegzilu Fetulaha Gulena.

Sumnjam u odluku Burundija da povuče priznanje Kosova!

Gaši izričit: Zajednica srpskih opština bez izvršnih ovlašćenja!

Haradinaj je govorio i o odluci Burundija da povuče priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, kazavši da  treba biti oprezan, jer ne zna koliko je to tačno.

Bivšem ministru unutrašnjeg poslova Fljamuru Sefaju je zahvalio na saradnji, nakon što je on na njegov zahtev juče podneo ostavku na tu funkciju.

Haradinaj je ostafku Sefaja tražio zato što nije bio obavešten o slučaju deportovanih državljana Turske, ni zvanično ni privatno, te ukazao da bi trebalo raditi na očuvanja kredibiliteta prištinskih institucija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA