≫ 

Oštar odgovor Srpske liste za Telegraf: Ne vraćamo se u kosovsku vladu!

Mi smo za izbore uvek spremni - ističe Igor Simić, portparol i poslanik Srpske liste

  • 75

Srpska lista je svoje mišljenje o kvalitetu rada ove vlade sve rekla izlaskom iz nje i nikakav povratak u nju nije u razmatranju, izjavio je za portal Telegraf, portparol i poslanik Srpske liste Igor Simić. On je tako odgovorio na tvrdnje albanskog poslanika Memljija Krasnićija, koji je rekao da će se predstavnici Srba vratiti u kosovsku vladu nakon smena na vrhu policije.

Hoćete izbore - dobićete ih: Haradinaj podržao zahtev za održavanjem prevremenih izbora na Kosovu

- Stav koji je pokazan prema srpskom narodu i prema predstavnicima Srba onog dana u Kosovskoj Mitrovici je pokazatelj kompletne vlade prema Srpskoj listi i Srbima. Mi u takvu vladu ne možemo da se vratimo - izjavio je Simić za Telegraf.rs.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Kako kaže, Srpska lista očekuje da će na KiM biti raspisani vanredni izbori i da je sve što se sada dešava, uključujući i izjavu poslanika Memljija Krasnićija služe za unutrašnju upotrebu i pozicioniranje pred izbore među albanskim strankama.

- Mi smo za izbore uvek spremni, samo što za razliku od prethodnih izbora kada smo osvojili više od 95 odsto srpskih glasova, na ovim izborima koje se najavljuju Srpska lista će osvojiti svih 10 poslaničkih mandata u parlamentu, jer nam građani veruju - kaže Simić.

Takođe, Simić napominje da se posle izlaska Srpske liste iz kosovske vlade albanske stranke homogenizuju.

- Mi smo na sednici kada smo istupali jasno rekli da smo od tog trenutka u opoziciji, ali smo pozvali i ostale partije da se izjasne i potvrde kao opozicija glasanjem protiv vlasti. Međutim, to se ne dešava, a albanske stranke se približavaju - zaključio je Simić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    5. april 2018 | 07:47

    Dobar potez Srpske liste...predstavnici Srba se neće vratiti u kosovsku vladu nakon smena u vrhu policije jer nisu deo te "igre"...sve pohvale za rešenost da istraju do kraja.

  • Anja

    4. april 2018 | 23:09

    Srpska Lista zna sta je najbolje po njih u svakom smislu.

  • sc

    4. april 2018 | 18:43

    Interesi Srba na KIM su na prvom mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA