Protiv trojice ministara Haradinajeve vlade podignute optužnice

Poslednji u nizu je ministar za infrastrukturu Palj Ljekaj

  • 1

Protiv Palja Ljekaja, ministra za infrastrukturu u vladi Ramuša Haradinaja, podignuta je optužnica za proneveru i zlouptrebu službenog položaja dok je obavljao dužnost predsednika opštine Ðakovica. Optužnice su inače podignute protiv trojice ministara u vladi Ramuša Haradinaja.

Interpol vratio kosovske Albance na poternice, u sistemu Tači i Haradinaj

Podizanje optužnice za portal Koha.net potvrdio je specjalni tužilac, Faik Haljilji, ne želeći da iznosi više detalja.

Samo je rekao da je optužnica protiv Ljekaja već predata Osnovnom sudu u Ðakovici.

Inače, Ljekaj je dva mandata bio predsednik opštine Ðakovica, od 2007. pa sve do 2013. godine kada je izgubio izbornu trku od Mimoze Kusari-Ljilje.

Posle ovoga Ljekaj je izabran za poslanika Skupštine Kosova iz redova Haradinajeve ABK.

Printskrin: Youtube/Kohavision

Posle poslednjih izbora on je imenovan na mesto ministra za infrastrukturu, u kosovskoj vladi.

Povodom podizanja optužnice, Ljekaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da „nikada nije radio drugačije nego u skladu sa zakonom i uz pomoć mnogobrojnih građana koji su profitirali od subvencija, koje je opština Ðakovica delila“.

- Kao i uvek, nastaviću da budem na visini zadatka, kako bih ispunio naše obaveze spram građana i naše zemlje. Kakav god da bude epilog u organima pravosuđa, spreman sam da ga poštujem. Ali, nećemo stati sa našim poslom, i pored tendencija i presije - naveo je Ljekaj.

Inače, tužilaštvo je podiglo još dve optužnice, protiv ministra za inovacije Besima Behaja i ministra za ekonomski razvoj Valjdrina Luke. Luka se sumnjiči da je u svojstvu visokog zvaničnika u Ministarstvu za trgovinu i industriju, ali i u svojstvu šefa Agencije za promovisanje investicija 2014. godine, bio počeo procedure za obavezivanje sredstvima u vrednosti od 20 hiljada evra za NVO „Jakov Innovation Center“ u kome je bio jedan od osnivača. Bećaj je, kako prenose prištinski mediji, optužen za krivično delo u aferi poznatijoj i kao „Pronto“.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    13. april 2018 | 12:13

    Ramus Haradinaj išao kod Adema Jasarija na slavu Sv.Nikole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA